Zilele Protectiei Solare

Centrul Medical Bioderm impreuna cu Laboratoarele La Roche-Posay organizeaza intre 21-25 mai 2012 Zilele Protectiei Solare. In aceasta perioada, 17 medici dermatologi din clinicile Bioderm din Bucuresti (Str. Mihai Eminescu nr. 42, Sos. Pipera-Tunari nr. 44, Calea Floreasca nr. 111-113, Vasile Lascar nr.42-44) vor efectua gratuit examinari ale alunitelor suspecte in vederea depistarii de cancere cutanate. Totodata, pacientii vor primi sfaturi medicale referitoare la expunerea la soare si fotoprotectie.

Consultatiile se vor acorda pe baza de programare telefonica la numarul de telefon 031 9101 incepand cu data de 17 mai. Campania Zilele Protectiei Solare se afla deja la a doua editie, in 2011 numarul persoanelor testate depasind 300, cu 2 cazuri de melanom raportate si 30 de alunite suspecte (nevi displazici).

Importanta protectiei solare demonstrata clinic:
Un studiu clinic important desfasurat in Australia timp de 15 ani pe un esantion de peste 1600 de adulti a demonstrat pentru prima data ca folosirea cu regularitate a cremelor de protectie solara reduce riscul aparitiei melanomului. Studiul, realizat de Dr. Adele Green si publicat in Journal of Oncology, demonstreaza reducerea aparitiei melanomului, chiar si a celor mai severe forme, la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protectie solara.

In 2011, La Roche-Posay Romania a initiat un studiu privind comportamentul romanilor la soare si modul de utilizare a produselor de protectie solara:

  • 30% dintre romanii intervievati nu folosesc NICIODATA produse de protectie solara; 
  • 31% dintre romanii intervievati folosesc produse cu factor de protectie solara numai atunci cand merg la plaja.
Studiul demonstreaza ca peste 50% din populatie nu este constientă de riscurile expunerii zilnice la razele soarelui. Chiar daca gradul de protectie solara este destul de scazut in randul adultilor, parintii sunt mult mai atenti cand este vorba despre protectia copiilor. Studiul a demonstrat ca:

  • 20% dintre copii sunt protejati  INTOTDEAUNA de razele soarelui;
  •  45% dintre acestia folosesc DESEORI produse de protectie solara.
La Roche-Posay este de multi ani alaturi de medicii dermatologi in prevenirea cancerului de piele. Folosite cu regularitate, produsele de protectie solara ANTHELIOS de la La Roche-Posay protejeaza eficient pielea in timpul expunerii la soare. 

Centrul Medical Bioderm ofera servicii calitate in domeniul dermatologiei de 20 de ani. Bioderm a introdus in Romania dermatoscopia prin epiluminescenta si are, dintre toate clinicile, cea mai mare experienta in acest domeniu.

Desi nu prea am alunite, iar majoritatea sunt mici,
tot m-am decis sa merg la examinare. Voi?
Lots of love,
Aleka Sarah.

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.