Cruciada Culturii

E timpul sa fim responsabili. Fata de frumos. Fata de cultura. Fata de arta. Fata de noi insine. E timpul sa repunem frumosul in drepturi. Fie ca suntem spectatori, artisti, producatori, critici sau promotori ai fenomenului cultural, trebuie sa luptam. Trebuie sa pornim Cruciada Culturii.
Cruciada Culturii este ideea unei miscari de reactie. Reactie la prost gust. La superficial. La vulgaritate. La mimetism. La submediocru. La subcultura. Ofensiva lor este, in zilele noastre, fara precedent.

Nu stiu ce sa zic de aceasta cruciada a culturii. Tot ce stiu e ca, datorita acestei initiative, Sarah Chang va concerta in Bucuresti pe 14 februarie, la Ateneul Roman.
Fascinant! La fel ca si pretul unui bilet, de altfel.
As vrea sa particip la aceasta “cruciada”, ducandu-ma la concertul frumoasei si faimoasei violoniste, dar din pacate nu cred ca voi ajunge din cauza bugetului personal. 🙁

Sarah Chang este una dintre cele mai renumite violoniste la nivel monidal. De-a lungul timpului a sustinut recitaluri alaturi de mari orchestre ale lumii precum Orchestra din Philadelphia si din Londra, Filarmonica din New York, Berlin sau cea din Viena. Printre numeroasele premii obtinute se numara si Avery Fisher Grand Price, cea mai importanta distinctie din domeniul muzicii clasice.

Pe langa aprecierea criticilor, Sarah Chang a castigat si respectul publicului larg. Desi are doar 29 de ani, a vandut milioane de discuri in intreaga lume. Albumul “Vivaldi Four Sesasons”, lansat in 2007, a ajuns in primele locuri ale topului Billboard din America, pozitie pe care o detine si in momentul de fata.
Dupa ce a incantat publicul celor mai mari orase ale lumii, Sarah Chang vine in 14 februarie la Ateneul Roman cu un program de recital de exceptie:
Cesar Franck – Sonata  in La major pentru vioară şi pian
Christopher Theofanidis – Fantezie  (în premieră)      
Johannes Brahms – Sonata nr. 3 op. 108 în re minor pentru vioară şi pian

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.