Want it!

Zilele trecute, in timp ce vorbeam cu un prieten despre ce ne face pe noi cu adevarat fericiti, acesta mi-a recomandat aceasta carte: Scafandrul si fluturele, de Jean-Dominique Bauby.
Dar eu sunt… altfel. Daca vrei sa ma faci sa citesc o carte sau sa vad un film, trebuie mai intai sa-mi spui despre ce este vorba, sa-mi povestesti macar o parte din actiune. Altfel voi uita repede de filmul/cartea respectiv/a.
Ei bine, si mi-a povestit asa de frumos cateva detalii importante, incat de abia astept sa o cumpar si sa o citesc!
Din pacate, va trebui sa mai astept cateva saptamani. Pana nu termin cu examenele, nu-mi permit sa citesc ceva mai pe placul meu.
Ah, can’t wait! ^.^

Ce inseamna, de fapt, sa fii viu? Care ne sunt, cu adevarat, bucuriile vietii? Cine — sau ce — din noi traieste, se-ndragosteste, cauta, uita, iarta? Cata suferinta incape intr-un trup, cata nefericire intr-un suflet? De ce trebuie sa murim?
Publicat la cateva zile dupa moartea autorului, victima a unui accident vascular, Scafandrul si fluturele este una dintre cele mai zguduitoare povesti despre viata. Iesit din coma, dar paralizat cvasi-complet, cu o singura pleoapa, stanga, mobila, Jean-Dominique Bauby “dicteaza” aceasta carte.
Cateva sute de mii de batai de pleoapa — pentru ca noi sa putem vedea lumea si altfel.

Mai multe detalii despre aceasta carte aici.

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.