Ce mai citim: Falsa identitate de Mirela Oprea

“Parea ca toti alearga innebuniti, sperand sa gaseasca fericirea, insa niciunul nu-si dadea seama ca fericirea se afla, de fapt, in fiecare clipa a vietii pe care, cu nestiinta si nepasare, o irosesc”, astfel incepe periplul cititorului in universul incitant si provocator din cartea Falsa identitate.

 

O lectura spumoasa, fluida si captivanta, romanul “Falsa identitate” – debutul literar al autoarei Mirela Oprea – invita la evadare si visare. Povestea de dragoste dintre Johanna si Nicolas, condimentata cu o tumultoasa si coplesitoare incarcatura erotica, alaturi de un profund mesaj social de milostenie si smerenie, devine, pe masura ce actiunea evolueaza, un strigat disperat catre o lume care a uitat sa-si conserve umanitatea. Actiunea urmeaza itele unei intrigi captivante, ce se desfasoara intr-un ritm galopant, cu intorsaturi surprinzatoare, construind gradual suspans si atasament fata de protagonisti.

 

Falsa identitate de Mirela Oprea

 

Eroii romanului isi castiga rapid un loc in inima cititorului, dupa cum puncteaza Adriana Bejgu (editor). “Personajele principale, Johanna si Nicolas – doi tineri de exceptie prin frumusete fizica si sufleteasca – isi traiesc iubirea pe fondul unui spatiu renumit prin opulenta, stralucire falsa, gust pentru distractie, bogatie si putere, aflat unde altundeva, decat in America, care altul, decat Los Angeles. Personajele par construite cu oarecare idealism, dar devin credibile datorita finei analize a sentimetelor contradictorii care le mistuie, pe care o face autoarea.”

 

Povestea oglindeste – dupa cum anticipeaza si titlul “Falsa identitate” – un joc de proiectii viciate de etichetele si mastile sociale, care ne impiedica adesea sa descoperim ce se ascunde de fapt dincolo de aparente. Astfel incat frenezia si erotismul povestii de dragoste se intrepatrund cu suspansul caracteristic unui roman politist, peste care se suprapune spiritul justitiar si rebel al eroinei care se lupta cu “sistemul” de dragul celor slabi si buni. Cititorul va regasi in paginile romanului semnat de Mirela Oprea o surprinzatoare demitizare a profilului omului bogat, egoist, infatuat, lipsit de scrupule. Romanul readuce in actualitate candoarea din povesti clasice de tip My Fair Lady sau bunatatea din parabole biblice, cum ar fi Bunul Samaritean.

 

Mirela Oprea

 

Aceasta are pretul recomandat de 35 de lei si poate fi achizitionata online accesand librariile virtuale Elefant.ro, Libris.ro, Pravaliacucarti.ro, Books-express.ro, Self-Publishing.ro. De asemenea, cartea poate fi cumparata si din libraria Carturesti Constanta (City Mall). Iar varianta in limba engleza poate fi comandata online de pe Amazon.com.

 

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

2 Comentarii

Spune-ti parerea

2 thoughts on “Ce mai citim: Falsa identitate de Mirela Oprea

  1. Claudia Simion

    Suna interesant. O pun pe lista următoarei comenzi la Libris.ro.E genul de roman care face deliciul unui week-end relaxant sau al unei după-amiezi linistite.

    Reply

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.