Movie time: If I Stay

Desi nu sunt in general adepta vizionarii la cinematograf a filmelor prea serioase sau dedicate persoanelor cu varste ceva mai fragede (a se citi “adolescenti/tineri”), in ziua cand am fost intrebata daca vreau sa merg sa vad If I Stay tocmai ajunsesem in situatia de a lua niste decizii relativ importante pentru viitorul apropiat, motiv pentru care un film despre viata cotidiana si alegerile pe care trebuie sa le facem in anumite situatii parea a fi varianta cea mai buna de a-mi petrece seara.

 

 

Ecranizare a romanului best-seller al lui Gayle Forman, “If I Stay” incepe cu o frumoasa zi de iarna in care atmosfera generala e una de siguranta si confort, in prim plan aflandu-se familia frumoasei si talentatei violonceliste Mia Hall (Chloe Grace Moretz). Totul pare initial relativ clar, Mia crezand ca cea mai grea alegere pe care trebuie sa o faca este aceea de a decide intre a urma o cariera in muzica (studiind la celebra scoala de arte Julliard) sau a ramane in confortul din orasul natal alaturi de iubirea vietii sale, Adam (Jamie Blackley).

 

Totusi, asa cum stim cu totii, destinul are de multe ori alte planuri fata de ce ne-am dori si ceea ce ar fi trebuit să fie o zi relaxanta alaturi de familie s-a transformat intr-o clipa pentru Mia in cea mai ingrozitoare zi a existentei sale. Un accident ingrozitor punand-o astfel in pozitia de a fi prinsa intre viata si moarte si de a lua o ultima decizie care urma sa ii influenteze intreaga existenta.

 

 

 

Modul in care a fost construita lumea Miei de catre regizorul R.J. Cutler este unul placut, filmul amintindu-mi de perioada liceului, de vacantele petrecute alaturi de familie si de senzatia de siguranta avuta de catre orice adolescent atunci cand ii are alaturi pe cei dragi in momentele de cumpana. Povestea se concentrează totusi asupra amintirilor pe care Mia le are alaturi de familie, parintii ei (jucati de Mireille Enos si Joshua Leonard) incercand in permanenta sa o invete pe fiica lor importanta legaturilor emotionale si subliniindu-i faptul ca exista momente in care alegerile facute din iubire pot transforma viitorul oricui.

 

Coloana sonora variata (cu genuri care imi sunt foarte dragi mie, precum rock, pop-rock, old-school rock si muzica clasica), dar si finalul filmului au fost printre lucrurile care m-au impresionat in mod placut, alaturi de distributie, care a facut intreaga experienta mult mai interesanta.

 

 

Daca va tenteaza sa cititi mai intai cartea, aceasta este publicata in traducere romaneasca la Editura RAO, iar filmul “Daca as ramane” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 12 septembrie 2014.

 

Lots of love,

Ilinca. ♥

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.