Movie time: Inside Out

Vi s-a intamplat vreodata sa va uitati la cineva si sa va intrebati oare ce se intampla in capul lor? De la aventura unei calatorii cu balonul printre nori la o metropola plina de monstri, regizorul Pete Docter (“Monsters, Inc.”, “Up”), premiat cu Oscar, i-a purtat pe spectatori prin nenumarate locuri unice si fanteziste. Insa in filmul original Disney-Pixar Inside Out, el ne duce in cel mai minunat dintre ele – inauntrul mintii.

 

Afis_Intors pe dos

 

Plin de farmecul-semnatura al Pixar, “Intors de dos” ne prezinta o minte plina de personaje memorabile, momente intense si umor. “Scopul nostru, inca de la inceput, a fost sa-l facem amuzant. Copiii mei l-au vazut si vorbesc doar despre Furie, li s-a parut extrem de distractiv. Iar calatoria Bucuriei si Tristetii reprezinta o aventura extraordinara”, spune producatorul Jonas Rivera. Mai mult, cred ca si adultii – parintii – il vor privi cu drag, chiar daca intr-un mod cu totul diferit. Este un film vesel, insa exista si ceva mult mai profund acolo, printre partile amuzante.

 

Realizatorii Pixar sunt recunoscuti pentru munca de cercetare pe care o fac la orice film. Artistii si povestitorii din spatele filmului “Intors pe dos” au vrut sa se cufunde in stiinta mintii, studiind amintirile, emotiile umane si modul in care acestea evolueaza in perioada adolescentei. Ei au lucrat cu oameni de stiinta, neurologi, psihologi si alti experti pentru a intelege mai bine cum functioneaza mintea. Exista in jur de 21 de emotii, iar in film intalnim 5 dintre acestea: Bucurie (Amy Poehler), Frica (Bill Hader), Furie (Lewis Black), Dezgust (Mindy Kaling) si Tristete (Phyllis Smith).

 

Inside Out by Disney-Pixar

 

Inside Out by Disney

 

Toate aceste emotii o ghideaza pe micuta Riley, in varsta de 11 ani. Maturizarea poate fi un parcurs cu hopuri, mai ales cand RIley este dezradacinata de viata ei din Midwest, odata ce tatal sau incepe un job nou in San Francisco. Emotiile locuiesc in Sediu, centrul de control din interiorul mintii lui Riley, de unde o ajuta si o sfatuiesc zi de zi. Pe masura ce Riley si emotiile ei se straduiesc sa se adapteze la noua viata din San Francisco, dezordinea se dezlantuie.

 

Iar cand Bucuria si Tristetea sunt absorbite din greseală in adancurile mintii lui Riley (luand cu ele cateva amintiri fundamentale), Frica, Furia si Dezgustul sunt nevoite sa preia conducerea. Astfel, Bucuria si Tristetea trebuie sa se aventureze prin locuri necunoscute – Memoria de Lunga Durata, Taramul Imaginatiei, Gandurile Abstracte si Productia Viselor – in incercarea disperata de a se intoarce la Sediu si la Riley.

 

 

Filmul “Inside Out / Intors pe dos” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 19 iunie 2015, fiind proiectat in format 3D, atat in varianta subtitrata, cat si in cea dublata.

 

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.