Movie time: Phoenix

Din 5 iunie, un film exceptional va renaste pe marile ecrane din Romania: Phoenix. Odata vazut, ecoul povestii va rasuna mult timp in mintea spectatorilor. La congruenta subtila dintre filmele Vertigo si The Skin I Live In, Phoenix reuseste sa aduca o cu totul alta formula de a arata si de a explora simultan doua realitati – trecutul si prezentul. Prin prisma unei povesti atipice de iubire, regizorul Christian Petzold isi foloseste filmul ca pe o oglinda, care reflecta ce masti purtam si ce miniciuni ne spunem in umbra suferintelor.

 

Afis Phoenix

 

Phoenix este o poveste diferita despre iubire si jocul ei, despre false identitati si secrete. Actiunea se petrece intr-un peisaj in care dragostea abia poate respira, in perioada celui de-al doilea razboi mondial in Germania. Nelly (Nina Hoss) a supravietuit razboiului, dar fata ei este complet desfigurata. Dupa ce un doctor i-a refacut chipul, ea il cauta pe Johnny, sotul ei, despre care nu mai are nicio veste. El este singurul motiv pentru care a reusit sa ramana in viata. Intre timp, Johnny (Ronald Zehrfeld) o crede moarta si cauta o modalitate de a-i mosteni averea.

 

Nelly intra in viata lui sub o alta identitate, iar Johnny nu o recunoaste. In schimb, ii aduce aminte de sotia lui si ii propune sa o transforme in vechea Nelly pentru a intra in posesia averii sale. Chiar daca el s-ar putea sa fie un tradator, chiar daca ii accepta planul sau perfid, o parte din ea inca il iubeste. Vrea sa isi redea vechea viata si sa inteleaga cine a fost si cine o sa fie. Ba mai mult, Nelly vrea sa afle adevarul care se ascunde in spatele ambelor masti, a ei si a lui.

 

Citat Phoenix

 

 

Filmul este distribuit de Asociatia Culturala Macondo si va rula incepand cu 5 iunie in Bucuresti la Cinema Union, Cinema Elvira Popescu, Cine Grand din Auchan Titan, Hollywood Multiplex Bucuresti Mall, Grand Cinema Digiplex, Cinema City Cotroceni, Cinema City din Mega Mall si Cinema Studio. In Pitesti il puteti vedea la Cinema Trivale, in Cluj Napoca la Cinema Victoria, in Tirgu Mures la Cinema Arta, in Botosani la Cine Grand, iar in Constanta si in Brasov la Cityplex.

 

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.