Movie Time: Spectre

Spectre, cel de-al 24-lea film din celebra franciza britanica “James Bond” si cel de-al patrulea film cu actorul Daniel Craig in rol principal, dupa “Casino Royale” (2006), “Quantum of Solace” (2008) si “Skyfall” (2012), a avut ieri premiera la nivel international, inclusiv in cinematografele din Romania.

 

In noul film, cel mai faimos agent secret al lumii este un personaj complet proactiv, care isi controleaza destinul. Are o misiune foarte clara, iar nimeni si nimic nu-i va sta in cale. Aceasta latura a personajului le-a oferit realizatorilor filmului nenumarate oportunitati in ceea ce priveste locatiile de filmare si firele narative. Filmul porneste de la un mesaj criptic din trecut, care il trimite pe agentul 007 intr-o misiune distructiva in Mexico City, iar apoi in Roma, unde o intalneste pe Lucia Sciarra (Monica Bellucci), frumoasa vaduva a unui criminal ticalos. Aflat peste hotare, Bond se infiltreaza intr-o intalnire secreta si descopera existenta unei organizatii criminale cunoscute sub numele de SPECTRE.

 

Afis_SPECTRE

 

Aceasta organizatie a mai aparut anterior in alte sase filme Bond – “Dr. No”, “From Russia With Love”, “Thunderball”, “You Only Live Twice”, “On Her Majesty’s Secret Service” si “Diamonds Are Forever”, introducand noi personaje negative. In cel mai recent film al seriei, insa, organizatia este reimaginata conform secolului al XXI-lea.

 

In “Spectre”, producatorii filmului s-au putut apropia mai mult de vechile filme cu James Bond. “Filmul acesta are o individualitate pronuntata, revenind totodata la ce s-a petrecut inainte in filmele Bond din anii ’60-’70”, spune Daniel Craig. Mai mult, Mendes adauga faptul ca “Spectre” aminteste de clasicele filme Bond in ceea ce priveste masinile, tonul, lumina si chiar croiala costumului agentului 007. “De asemenea, am vrut sa ne reIntoarcem la acel farmec old-school dat de acele locatii fantastice, care par din alta lume”, mai declara regizorul.

 

Realizatorii au urmarit sa-l includa pe Bond intr-un festival nemaipomenit dintr-un oras din America Latina, iar alegerea naturala a fost Mexico City si Ziua Mortilor. Filmarile pentru aceasta secventa de inceput a filmului au reprezentat unul dintre momentele memorabile ale carierei pentru producatorii Michael G. Wilson si Barbara Broccoli. “Desi am lucrat la filmele cu James Bond de mai bine de 35 de ani, amandoi am simtit maretia acestor scene de deschidere a povestii, care dau startul unui film exceptional”, a declarat Wilson.

 

James Bond SPECTRE

 

James Bond SPECTRE

 

James Bond SPECTRE

 

Acestia l-au trimis apoi pe Bond intr-unul dintre cele mai minunate orase ale Europei. Roma a fost aleasa pentru “istoria sa si atmosfera intunecata si prevestitoare de rau – mai ales cand e vorba despre arhitectura fascista a anilor ’20 si ’30. Exista acolo ceva misterios si intimidant”, spune Mendes. La celalalt pol, Bond isi desfasoara relatiile romantice in Africa de Nord, Tanger si desertul Sahara.

 

Si, ca in orice alt film din celebra serie, o parte din actiune se petrece chiar in capitala Marii Britanii. “Provocarea noastra a fost de a incerca sa filmam in Londra intr-un mod inedit, pastrand in acelasi timp o continuitate cu Skyfall”, spune Mendes. “Aceste cinci locatii va vor face sa intelegeti de ce filmul a fost atat de dificil de realizat, de ce a fost atat de obositor si de ce au durat filmarile. Dar cred ca avem ceva special aici”, completeaza el.

 

Pentru Sam Mendes, care regizeaza pentru a doua oara un film din seria “James Bond”, a fost extrem de importanta sansa de a explora toate povestile personajelor. “Pentru mine, totul porneste de la personaj”, declara regizorul premiat cu Oscar. “Am vrut sa explorez tot felul de aspecte diferite ale acestora, pe care le lasasem in urma in Skyfall. Am adus o noua generatie de oameni la MI6 – un nou M, o noua Moneypenny si un nou Q. Am vrut ca relatiile dintre ei sa se dezvolte si sa creasca.”

 

 

Si pentru ca nici un film Bond nu poate fi complet fara un theme song original, producatorii au fost incantati cand multipremiatul artist britanic Sam Smith a scris – alaturi de Jimmy Napes, castigator al Premiului Grammy – cantecul special “Writing’s On The Wall”. Acesta este primul theme song Bond inregistrat de catre un artist britanic solo, din 1965 incoace. “Sunt onorat sa contribui la cea mai veche si mai cunoscuta franciza cinematografica din lume. Acesta reprezinta unul dintre momentele esentiale din cariera mea”, a declarat Sam Smith.

 

Filmul “James Bond: SPECTRE” este distribuit de Forum Film Romania, fiind proiectat in format 2D si IMAX 2D.

 

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.