Movie Time: Zootopia

Metropola moderna a mamiferelor din Zootopia este un oras ca nici un altul. Cuprinzand cartiere de locuinte precum luxosul Sahara Square sau glacialul Tundratown, reprezinta o incrucisare de rase, unde animale din fiecare mediu traiesc laolalta – un loc unde, indiferent ce esti, de la cel mai impunator elefant la cel mai mic soricel, poti deveni orice.

 

Insa cand ofiterul incepator Judy Hopkins (vocea lui Ginnifer Goodwin) ajunge in oras, ea isi da seama ca a fi primul iepuras intr-o echipa de politie formata din animale mari si puternice nu e atat de usor. Hotarata sa-si dovedeasca valoarea, ea profita de ocazia de a rezolva un caz, chiar daca asta inseamna sa se asocieze cu vulpoiul sarlatan si bun de gura Nick Wilde (vocea lui Jason Bateman), pentru a deslusi misterul.

 

Afis_Zootropolis

 

Mostenirea Disney

 

In cei 92 de ani de istorie, Walt Disney Animation Studios a creat o mostenire legendara de filme cu animale vorbitoare – de la “Steamboat Willie”, scurtmetrajul de debut al lui Mickey Mouse, la “Bambi”, “Dumbo”, “Cartea Junglei”, “Robin Hood” si “Regele Leu”. Disney se intoarce in lumea animalelor cu cel de-al 55-lea film al studiourilor: “Zootropolis”. “Cu totii am crescut urmarind extraordinarele filme Disney cu animale, cufundandu-ne in acele lumi. Filmul meu preferat din copilarie a fost Robin Hood si am vrut sa onoram acea mostenire, dar cu o abordare noua si diferita. Am inceput sa ne intrebam cum ar arata o metropola a mamiferelor daca ar fi creata de animale. Iar aceasta idee a fost extrem de interesanta pentru noi”, spune regizorul Byron Howard.

 

Vedeta internationala Shakira isi imprumuta vocea premiata cu Grammy lui Gazelle, cel mai mare star pop din Zootropolis. Shakira interpreteaza melodia originala a filmului, “Try Everything”, scrisa de artista Sia si duoul de compozitori Stargate. “Gazelle intruchipeaza cu adevarat spiritul orasului, unde oricine poate deveni orice. Mesajul ei este unul al sperantei, includerii, prieteniei si camaraderiei”, spune regizorul Rich Moore. “Sunt recunoscatoare ca am fost parte din acest proiect extraordinar. Filmul este minunat, amuzant, inteligent, antrenant si il lasa pe spectator cu un mesaj grozav si o inima plina de bucurie”, a declarat Shakira.

 

Zootopia 1

 

Zootopia-5

 

Animalele din Zootropolis

 

Compus din cartiere care celebreaza diferite culturi, Zootropolis este un oras ca nici un altul. Exista elegantul Sahara Square pentru animalele desertului, Tundratown pentru urşii polari si elani, caldurosul si umedul Rain Forest District, Little Rodentia pentru cele mai mici mamifere si Bunnyburrow pentru milioanele si milioanele de iepurasi. Zona de centru, Savanna Central, reprezinta locul unde o varietate importanta de mamifere din toate mediile se intalnesc.

 

Producatorii filmului au conceput si au construit vasta si detaliata lume din Zootropolis, populand-o cu 64 de specii diferite de animale uimitoare din lumea reala, insa aceste animale vorbesc si poarta pantaloni. “Echipa a petrecut 18 luni doar cercetand animalele. Ne-am intalnit cu experti ai animalelor din intreaga lume si am calatorit peste 14.000 km in Kenya, Africa, pentru doua saptamani in care ne-am familiarizat profund cu personalitatea si comportamentul animalelor. Am vrut ca fiecare specie sa fie veridica si bazata pe purtarea lor reala”, spune producatorul Clark Spencer.

 

Zootopia 3

 

Zootopia 2

 

Zootopia 4

 

Pe langa calatoria in Africa, echipa a petrecut timp la Regatul Animalelor de la Disney si la Parcul Animalelor Salbatice din San Diego, precum si intervievand mai multi experti si vizitand Muzeul de Istorie Naturala din Los Angeles County. “Am studiat modul in care interactioneaza in salbaticie, cum socializeaza si cum sunt construite comunitatile lor individuale in lumea naturala”, spune regizorul Byron Howard.

 

“Am constatat ca majoritatea animalelor, 90%, constituie prada, numai 10% fiind pradatori. Desi am crezut dintotdeauna ca pradatorii conduc regatul animalelor, acestia reprezinta, de fapt, minoritatea. Am vorbit cu antropologi si sociologi si am privit in urma la istoria umana – ori de cate ori am avut o majoritate si o minoritate, au aparut probleme sociale. Am observat ca animalele din toate speciile au tendinta de a sta alaturi de animale care li se aseamana, gasind refugiu si protectie in interiorul grupurilor lor individuale si evitand animalele care sunt diferite”, adauga Howard.

 

Astfel, cercetarea i-a condus pe realizatorii filmului inspre o poveste care porneste de la stereotipuri si prejudecati. “Am folosit asteptarile publicului legate de anumite animale si relatiile dintre ele – iepurele si vulpea, leul si oaia – si le-am intors pe dos”, spune scenaristul Jim Reardon.

 

 

Filmul “Zootropolis” este distribuit de Forum Film Romania, fiind disponibil spre vizionare in cinematografe in format 3D, atat in varianta subtitrata, cat si in cea dublata.

 

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.