Nestle Fitness are acum cu 30% mai putine zaharuri

Nestle Romania a lansat de curand o noua versiune a cerealelor Fitness Original, cu o formula imbunatatita ce contine cu 30% mai putine zaharuri comparativ cu reteta anterioara, fara insa sa influenteze cumva gustul cerealelor cu care suntem deja obisnuite.

 

Mai exact, continutul total de zaharuri din cerealele Nestle Fitness Original a fost redus la 11,8g per 100g de cereale, respectiv 3,5g continut de zaharuri pentru o portie de 30g (portia zilnica recomandata de European Breakfast Cereal Association). Principalele ingrediente care au inlocuit zaharul sunt graul integral si orezul, care reprezinta acum 94,2% din totalul produsului. Mai mult, nu numai reteta variantei Original a fost schimbata, ci a intregii game Fitness. Acum Fitness & Fruits are 25,7g de zaharuri in loc de 29,7g, Fitness Yoghurt are 18,8g in loc de 23,4g, iar Fitness Chocolate 19,2g in loc de 21,2g.

 

Cereale Nestle Fitness

 

“Nestle Cereale Mic Dejun si-a asumat angajamentul ferm de a aduce imbunatatiri nutritionale ca parte a eforturilor sale constante de a oferi un mic dejun sanatos, care ar trebui sa reprezinte aproximativ 20% din totalul caloriilor zilnice. In acest sens, Nestla vine in intampinarea consumatorilor sai reducand cantitatea de zaharuri, dar pastrand acelasi gust”, a declarat Olimpia Nadolu, Associate Marketing Manager, Nestle Cereale Mic Dejun Romania.

 

Noua reteta este la fel de delicioasa si bogata in fibre. Un studiu cu 400 de consumatoare Fitness ne arata ca pentru 8 din 10 femei noua reteta are acelasi gust ca si cea anterioara. Pentru a pastra acelasi gust delicios, la inceput s-a scos intregul continut de zahar, apoi a fost inlocuit cu grau integral si orez, adaugandu-se doar la final cantitatea potrivita de zahar, pe stratul exterior al fulgilor. Cum acesta din urma este primul in contact cu papilele gustative, este si cel care ofera cel mai mult perceptia de dulce.

 

Reteta Nestle Fitness

 

Nestle Fitness continut de zahar

 

Cerealele Nestle Fitness reprezinta o optiune pentru micul dejun cu un continut ridicat de carbohidrati complecsi, fiind bogat in fibre si cereale integrale si, nu in ultimul rand, o sursa de vitamine si minerale. Astfel, noul produs Nestle Fitness ofera in continuare acelasi continut semnificativ de nutrienti, precum fier si calciu.

 

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.