Top 5 Sfaturi de Fotografie cu Telefonul de la Vali Barbulescu

Saptamana trecuta am avut ocazia de a participa la un workshop cu Vali Barbulescu, unde acesta ne-a aratat cum putem realiza fotografii reusite cu telefoane precum Samsung Galaxy S7 si Galaxy S7 edge, chiar si atunci cand avem foarte putina lumina.

 

Se intampla deseori ca momentele pe care ne dorim sa le fotografiem sa nu tina seama nici de locul in care ne aflam, nici de intensitatea luminii, nici de dispozitivele pe care le avem cu noi. Telefonul devine de cele mai multe ori cel care imortalizeaza cele mai neasteptate amintiri, un apus fantastic, o intalnire neasteptata sau poznele copiilor.

 

Workshop Samsung & Vali Barbulescu

 

Workshop Vali Barbulescu

 

Pentru astfel de momente, fotograful Vali Barbulescu ne propune sa tinem cont de cateva sfaturi care ne vor ajuta sa transformam orice imagine intr-una memorabila si demna de impartasit cu prietenii ori cu familia.

 

1. Low Light – declansarea camerei intre respiratii

Cu o apertura F1.7, stabilizare optica si tehnologie Dual Pixel, camera foto a smartphone-urilor Samsung Galaxy S7 si Galaxy S7 edge iti poate fi alaturi in toate momentele importante pentru fotografii memorabile, indiferent de momentul zilei.

 

Astfel, camera foto a noilor smartphone-uri focuseaza de patru ori mai rapid decat cea disponibila pe modelul anterior, tocmai pentru ca fiecare pixel are doua fotodiode ce capteaza lumina separat, pentru fotografii mai clare si mai precise. In plus, senzorul cu pixeli mai mari capteaza cu 95% mai multa lumina decat cel disponibil pe alte modele, astfel ca puteti obtine imagini mai luminoase chiar si atunci cand nu este suficienta lumina.

 

Pentru ca imaginea sa fie cat mai clara, Vali recomanda ca apasarea butonului declansator sa se realizeze intre respiratii, astfel incat fotografia sa nu fie miscata. Orice timp de expunere mai lung de 1/60s va genera un “motion blur”, iar uneori aceasta “miscare” a imaginii poate fi folosita în mod creativ, atunci cand vreti sa obțineti o compozitie mai specială. De exemplu, puteti folosi unghiul din care cade lumina pentru a crea un efect de umbra.

 

2. Compozitia dupa regula treimii

Incadrarea corecta a imaginii ne asigura de cele mai multe ori fotografii impresionante, fie ca vorbim despre peisaje, natura sau portrete. “Regulile sunt facute pentru a fi incalcate. Inainte de asta trebuie, insa, sa le cunoastem. Regula treimii, cea in care ecranul este impartit in trei parti egale atat orizontal, cat si vertical, ne ghideaza sa avem subiectii la intersectia axelor. Aceasta poate fi un punct excelent de plecare pentru o compozitie reusita”, spune Vali Barbulescu.

 

Pentru un control mai bun asupra cadrului, selectati zona de focus direct din ecranul smartphone-ului si alegeti setarile manuale pentru a controla viteza de expunere si valoarea ISO. Totusi, tineti cont ca un timp de expunere mai mare poate genera o fotografie miscata. Tocmai de aceea, puteti folosi un trepied sau puteti folosi o suprafata plana pentru a va sprijini.

 

Sunshine Sarah - workshop Samsung

 

Samsung Galaxy S7 edge

 

3. Rezolutia imaginii

Totodata, Vali recomanda ca toate fotografiile realizate cu telefonul sa fie facute la rezolutia maxima, respectiv 12 MP pentru Galaxy S7 si Galaxy S7 edge, mai ales ca spatiul de stocare poate ajunge pana la 200 GB, cu ajutorul unui card de memorie. Acest lucru ajuta nu doar la editarile ulterioare, dar si la pastrarea tuturor detaliilor in fotografie. Samsung Galaxy S7 si Galaxy S7 edge permit fotografierea RAW, un format care nu este comprimat sau procesat, astfel ca ofera o libertate mai mare de editare, de la identificarea celui mai bun balans de alb, la refacerea unor zone umbrite.

 

4. Selfie natural

Studiile arata ca tinerii din generatia Millennials isi fac 9 selfie-uri pe saptamana, ceea ce inseamna ca pentru ei este foarte important ca telefonul pe care il folosesc sa ofere cea mai buna calitate a imaginii. Pentru un selfie reusit, Vali Barbulescu recomanda, ca regula de compozitie, sa adoptam o postură naturala, care sa transmita o stare de spirit. O lumina buna va ajuta la calitatea fotografiei, iar Samsung Galaxy S7 si S7 edge dispun de functia Flash Selfie, ce transforma ecranul in sursa de lumina, pentru ca fotografia sa arate senzational.

 

5. Portret cu poveste

Atunci cand incercam sa fotografiem un portret, Vali Barbulescu ne propune sa transmitem povestea din spatele fetei fotografiate: veselia, tristetea, mirarea, indignarea pot fi aliati buni in realizarea unui portret memorabil.

 

Samsung Galaxy S7

 

Asadar, spor la pozat! 😉

 

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.