Cum sa ai sani frumosi si sanatosi…

Nu stiu cate dintre voi stiu, dar luna octombrie este luna preventiei cancerului la san. Motiv pentru care, Donna Medical Center a vrut sa ne readuca aminte cat de important este sa mergem anual la control. Clinica a organizat saptamana trecuta o intalnire informativa, unde dr. Elena Claudia Teodorescu a raspuns tuturor intrebarilor legate de cancerul mamar si cum il putem preveni.

In fiecare an, in Romania sunt diagnosticate in jur de 6.000 de femei cu cancer de san. Incidenta cancerului de san a crescut lent, dar continuu in ultimele decade, astfel incat studiile au aratat ca una din opt femei va dezvolta pe parcursul vietii o tumora mamara maligna. Cu toate acestea, descoperit in faza incipienta, cancerul de san poate fi vindecat in proportie de 94%.

Donna Medical Center este o clinica medicala specializata in depistarea precoce a cancerului mamar si implineste luna aceasta un an de cand si-a dedicat activitatea in slujba sanatatii femeilor. Din punctul meu de vedere, aceasta se diferentiaza fata de alte centre medicale nu numai prin ultraspecializarea sa, ci si prin cadrul deosebit si prietenos. Camerele de analize parca nu mai par asa inspaimantatoare cand sunt colorate armonios in roz si verde. 


Mai mult decat atat, clinica a initiat incepand cu luna mai Grupul de Suport pentru Femeile Bolnave de Cancer, conceput pentru a veni in ajutorul femeilor diagnosticate cu orice forma de cancer sau a celor suspecte de aceasta boala. Participarea este gratuita, iar sesiunile sunt moderate de un sociolog.

Chiar daca va simtiti bine si nu credeti ca ati avea probleme, eu v-as indemna sa nu uitati sa va faceti acest mic control o data pe an pentru siguranta voastra. De asemenea, sa nu ezitati niciodata sa puneti o intrebare unui specialist cand observati ceva diferit in zona cu pricina, deoarece orice schimbare de forma sau culoare conteaza.

Asadar, eu mi-am programat deja consultatia… Dar voi? 🙂


Lots of love,
Aleka Sarah. ♥

1 Comentariu

Spune-ti parerea

One thought on “Cum sa ai sani frumosi si sanatosi…

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.