In goana dupa perfectiune: HAC-ing

V-am mai povestit pe blog despre tenul meu si despre conceptia celorlalti asupra lui. Majoritatea persoanelor care ma cunosc si m-au vazut in viata reala, considera ca am un ten impecabil, demn de invidiat. La auzul acestor cuvinte tot ce pot spune este “multumesc”, dand putin ochii peste cap.

 

De ce? Pentru ca tenul meu este departe de a fi perfect. Am un ten fara imperfectiuni? Da. Am un ten perfect? In nici un caz! Da, am norocul de a avea o gena buna, fata simetrica, ten uniform si trasaturi frumoase, dar asta nu inseamna ca am chipul perfect.

 

La inceputul saptamanii am avut ocazia de a-l intalni pe make-up artistul Alexandru Abagiu, om plin de cunostinte si povesti, ca sa nu mai zic de experienta in materie de machiaj. Din spusele sale, tenul meu este ca o farfurie, detaliu ce ajuta un make-up artist sa poata lucra usor cu trasaturile fetei. Eu nu o iau totusi ca pe un compliment, deoarece inseamna ca fata mea e “plata” si fara viata. Iar eu nu imi doresc o fata inexpresiva.

 

Acesta este motivul pentru care de cativa ani am o noua obsesie de beauty, numita HAC-ing. Desi numele pare un pic dubios, este doar o prescurtare la highlighting and contouring. Pasiunea mea pentru iluminarea si conturarea fetei a pornit odata cu lansarea cantaretei Adele. Se vede ca aceasta are o echipa buna in spate, make-up artistul Michael Ashton facand-o sa arate de milioane, evidentiandu-i trasaturile in mare parte numai prin HAC-ing.

 

via Vogue

 

Daca Adele, care oricum e frumoasa, poate arata mult mai bine doar cu ajutorul acestei tehnici de machiaj, eu de ce sa nu o incerc? Avand tenul foarte dechis la culoare, mi-a luat ceva timp pana sa gasesc produsele corespunzatoare, iar cand am aflat de paleta Natural Face de la Too Faced, parca descoperisem America.

 

 

Desi pe cutia produsului scrie ca aceasta colectie este pentru toate nuantele de ten, mi se pare perfecta pentru persoanele palide, ca mine. Paleta contine anticearcan, doua tipuri de iluminator – unul mat pentru a ascunde anumite umbre si unul cu particule sclipitoare pentru a reflecta lumina, fard de obraz pudra si crema si o pudra bronzanta, perfecta pentru a crea umbre fine.

 

Paleta vine la pachet si cu 3 cartonase care-ti arata cum sa-ti sculptezi fata, sa ascunzi anumite umbre si sa iti evidentiezi trasaturile, pas cu pas, prin 3 machiaje diferite: Supermodel Sculpt, Classic Radiance si Day Glow.

 

 

 

Mai jos veti vedea cateva imagini de tip before and after, plus cateva in care va arat exact in ce zone am aplicat bronzer si iluminator. Nu va asteptati sa vedeti minuni, ci o versiune mult mai buna a fetei mele, conturata si radioasa.

 

Inainte de HAC-ing:

 

Dupa HAC-ing:

 

Si sa nu credeti ca am vrut sa-mi iasa ceva super profesional si evident, precum tehnica de contouring a lui Kim Kardashian, deoarece nu sunt make-up artist si nici nu am talentul necesar. Tot ce imi doresc eu este un look natural, dar mult mai luminos si fresh. Daca si voi va doriti asta, atunci aveti aici pasii:

 

Asadar, am inceput prin a aplica BB cream-ul preferat. Apoi am continuat cu pudra sau crema bronzanta, plasand-o in zonele pe care as vrea sa le estompez:

exteriorul tamplelor si linia maxilarului, pentru a sculpta si a da forma fetei;

conturul nasului, ce ajuta la indreptarea si subtierea acestuia;

partea inferioara a pometilor, pentru a evidentia pometii;

sub buze, pentru a le accentua.

 

 

Urmeaza partea de iluminare, ce are ca scop scoaterea in prim plan a trasaturilor pe care dorim sa le evidentiem: triunghiul din jurul ochilor, podul nasului, mijlocul fruntii si barbia. Plasand iluminator in aceste zone, am mascat foarte usor posibilele cearcane si alte semne de oboseala. Mie imi place sa folosesc iluminator si pe buza de jos si chiar sub sprancene, in special atunci cand nu mai am timp sa-mi machiez corespunzator si ochii.

 

 

Ghiciti ce urmeaza acum? Probabil cea mai usoara parte a acestui machiaj – fardul de obraz. Acesta nu trebuie intins pe tot obrazul, ci doar pe partea superioara. Mai exact in centrul unui triunghi inversat imaginar ce-si are laturile in felul urmator: o latura paralela cu ochii, una care e diagonala pometilor si a treia oarecum paralela cu piramida nazala. Ca sa va fie mai usor sa intelegeti ce vreau sa spun, v-am desenat mai jos triunghiul.

 

 

Stiu ca probabil multora o sa vi se para destul de dificil de realizat un astfel de machiaj sau poate veti crede ca necesita un anumit grad de meticulozitate si ca va dura mult timp pentru a-l obtine. Mie nu imi ia mai mult de 5 minute si credeti-ma cand va spun ca singurul lucru care va poate speria este faptul ca veti deveni dependente de HAC-ing!

 

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

*Acest articol a fost scris pentru Scoala de Beauty Blogging by L’Oreal Paris.

10 Comentarii

Spune-ti parerea

10 thoughts on “In goana dupa perfectiune: HAC-ing

    1. Aleka Sarah Post author

      Mi se pare cel mai dificil sa faci HAC-ing pe ten deschis, ca se vede orice urma de machiaj daca nu blend-uiesti bine. :)) Dar spre uimirea mea, mi-am intrat in mana repejor. 😀

      Reply
  1. Anca

    Am salvate si imagini de pe net si acuma am vazut si la tine si ma gandesc ca poate nu e asa de greu, insa nu prea stiu ce produse ar fi bune pentru fiecare etapa 😀 Si mie mi-ar trebui conturing ca am o fata destul de rotuna…Folositor articolul si poate o sa incerc curand 😀

    Reply
  2. ValentinaT50

    Nu am incercat niciodata.Poate din comoditate,poate din graba,desi totdeauna am considerat ca tenul meu are nevoie de iluminare,fiind un ten inchis la culoare si evident cu cearcane vizibile atunci cand sunt obosita sau bolnava.

    Reply
  3. Maria Petre

    Informatii pe care nu le stiam si cred ca in general noi muritorii de rand care nu suntem in domeniu dar citind si informandu-ne pana la urma avem si noi ocazia sa invatam cate ceva . Practic nu e complicat , trebuie doar sa acordam putin mai multa atentie si timp . Multumim Sarah

    Reply

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.