Cum m-a dezamagit V for Vintage…

…sau mai bine zis organizatorii acestui târg.
Deși aș fi vrut să vorbesc despre acest subiect numai cu respectivii, nu am reușit în nici una din zile, deoarece, normal, toți erau ocupați. Am încercat și printr-un simplu mesaj pe Facebook și tot nimic.
 
Trebuie să precizez că sunt o fană a acestui târg și l-am vizitat de fiecare dată când s-a desfășurat, deoarece mi s-a părut interesant și, cunoscându-mă cu majoritatea expozanților, îmi făcea plăcere să-i văd pe toți laolaltă.
 
Lucrul care m-a deranjat, în schimb, a fost faptul că în prima zi a târgului am fost dată afară, destul de brutal pot spune, pentru ca apoi nici să nu mai fiu lăsată să intru. Toata faza a început de la faptul ca eu venisem special la 12:00, la deschidere, pentru a nu deranja prea mult, să ridic un outfit de la un anumit stand, ținând cont că designerul respectiv nu e din București. Acesta mi-a zis să trec repejor pe acolo, pentru că nu aveam timp să rămân, să iau ceva pentru artista pe care o impresariez care avea în acea seară concert.
 
Fetele de la intrare m-au lăsat să intru, urmând ca în 2 minute să vină și respectiva artistă să facă cunoștință cu designerul. Aveam de gând să alegem un outfit și în 5-10 minute eram plecate.
Ce s-a întâmplat apoi…
1. Am fost date afară amândouă de una din organizatoare și bodyguard.
2. Nici măcar nu s-au uitat la noi când au făcut asta și de abia ne lăsau să explicăm ce vroiam să facem.
3. Două fete de la standuri diferite au încercat să vorbească cu organizatorii, vreo 3 din ei ne-au zis direct și clar că “Fără bani nu intrați!”, toate răstite și puse pe ceartă, de parcă noi două eram țigănci puse pe furat.
4. Apoi am încercat toate (4 persoane) să dăm de organizatorul principal, care nu era de găsit. Mă gândeam că el va înțelege situația și cât de penibil ar fi pentru noi să dăm amândouă bani la intrare când noi nu am venit să stăm la cumpărături.

5. Era să fie dat afară de la târg un expozant, doar pentru că încerca să ne ajute să găsim organizatorul principal și pentru că nu avea cum să dovedească că este expozant (nu li s-a dat nici măcar un ecuson sau bilet).
 
Normal că a trebuit să așteptăm 30-40 de minute, să-l punem pe săracul om de la stand să ne aducă câte ceva să ne arate în librăria Dalles (!!!), om care până la urma trebuia să stea să aibă grijă de stand. Nu știu dacă se putea să ne simțim mai josnic decât atât. Dacă știam că cei de la V for Vintage sunt atât de lacomi (deși iau 4 milioane de expozant), chiar nu ”îndrăzneam” să mai intru. Mie care mi-era drag târgul înainte…
 
În plus, ca să vedeți cât de penibil a fost gestul lor, bodyguardul s-a oferit atunci să ne plătească el intrarea, pentru că și el vedea ce nedrept e totul.

Chiar aș vrea să știu cum ar reacționa acești oameni ce se numesc organizatori dacă ar fi puși într-o astfel de situație. Unde mai pui că s-ar zice că organizatorii ar trebui sa fie drepți, profi și decenți.
Și tare sper să nu primesc de la ei răspunsuri de genul “dacă ești impresar înseamnă că ai de unde să plătești o amărâtă de intrare”, pentru că nu asta e problema. E vorba de principiu.

Acestea fiind spuse, sper ca următoarea ediție să fie mai interesantă… în sensul bun.


L.E.: Mi-a răspuns la mesaj organizatorul, Laura Călin:
”Buna Sarah,
Cei de la paza târgului permit accesul doar pe bază de bilet. Expozanții nu au voie să invite pe nimeni pe perioada târgului, altfel ar ieși un haos.
Sunt reguli care se fac la orice eveniment – nu cred că ai fost la vreun concert spunând că îl cunoști pe baterist și că oricum nu stai decât 5 minute.
Ca organizator, la o astfel de problemă nu pot decât să îi atrag atenția expozantului asupra acestui fapt și eventual să întrerup colaborarea cu el.
Mulțumesc,
Laura.”
Tot ce mi-a spus Laura mi se pare irelevant. Am organizat și eu evenimente, destul de mari de altfel, și pot spune cu mâna pe inimă că nu am făcut vreodată așa ceva (și nu aș reacționa oricum în așa hal). 
Și, da, de fapt am fost la concerte spunând că îl cunosc pe baterist/chitarist/solist și că voi sta doar 5 minute și am fost lăsată înăuntru fără probleme (ori singură, ori însoțită de un bodyguard/organizator), pentru că se merge pe încredere și respect. Știu că trăim în România, dar se vede totuși că nu sunt o tipă care pretinde ceva și face altceva. În plus, mi se pare rușinos să dai afară în cel mai urât mod un artist. Deși cred că dacă era vorba de vreo mondenitate pe care o vezi mereu la TV nu s-ar fi întâmplat asta. 
În altă ordine de idei, mi se pare aberant să întrerupi colaborarea cu un expozant din acest motiv, din moment ce, din câte am înțeles, fiecare expozant avea voie să vină/intre gratis cu încă 2 persoane.
Deci dezamăgirea continuă…

2 Comentarii

Spune-ti parerea

2 thoughts on “Cum m-a dezamagit V for Vintage…

  1. Anonymous

    Cand un organizator nu intelege folosul regulelor, deci motivele pentru care se pot face exceptii, atunci se poate trage concluzia ca acel organizator este destul de… lipsit de putere de calcul.

    Reply

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.