Intalnire creativa cu Adrian Oianu

Astazi vreau sa va vorbesc despre un eveniment la care am participat de curand, destul de diferit fata de cele cu care eram obisnuita. Despre Intact Media Group cred ca ati auzit cu totii, fiind un trust media important in Romania. Nu stiu, in schimb, daca stiti de intalnirile interne ale grupului, numite strategic Intalniri Creative.

Organizate lunar pentru membrii companiei, intalnirile au mereu cate un invitat interesant: Mihai Bendeac, Tudor Giurgiu, Mihai Chirilov, Bogdan Dumitrache, Bogdana Butnar, Marius Manole si multi altii. De data aceasta, invitatul special la ultima editie a acestui sezon a fost designerul vestimentar Adrian Oianu.


Acest om, ce pare simplu si timid la prima vedere, s-a intors in Romania dupa experienta sa in SUA si a readus pe podium, cat si pe strada, motivele traditionale romanesti. De fapt, abordarea sa moderna asupra portului popular a demarat toate campaniile pe care le vedeti in perioada aceasta legate de purtarea iei.

Sa fim seriosi, romanii sunt greu de iubit, e dificil sa gasesti motive pentru care sa fii fericit ca ai radacinile aici. Declicul s-a produs in strainatate, cand am intalnit oameni care proveneau, de asemenea, din tari de care cu greu puteai fi mandru si totusi li se umpleau ochii de lacrimi de fericire cand povesteau de locul de bastina. Si-atunci mi-am zis, domnule, daca el poate vorbi cu atata placere de tara lui, care n-are nici pe departe istoria poporului meu, atunci eu? Eu chiar nu pot gasi motive de mandrie?


Dar Adrian Oianu este mai mult decat un simplu designer, este un om ce iti insufla inspiratie si optimism. In cadrul evenimentului am avut parte de cuvinte frumoase despre patriotism, o lectie importanta de estetica si de cateva adevaruri incomode, dar pline de sens. 

Patriotism este un cuvant frumos, a fost murdarit in perioada comunista. Daca eu imi iubesc tara si ma intalnesc cu un francez care isi iubeste tara, de-aici poate porni o conversatie frumoasa, constructiva, o prietenie, nu-nseamna ca trebuie sa ne dam in cap unul altuia.


Pentru mine aceasta intalnire creativa a fost o experienta tare placuta, deoarece mi-a facut intreaga saptamana mai frumoasa. Asadar, multumesc, Intact Media Group, pentru invitatie si mult succes in continuare! 

Lots of love,
Aleka Sarah.

1 Comentariu

Spune-ti parerea

One thought on “Intalnire creativa cu Adrian Oianu

  1. Beauty by COCO

    Știu din experiență cât de bine iți fac astfel de întâlniri, unde înveți din experiența unor profesioniști, cunoști oameni minunați și înțelegi putin câte putin din lumea creativa,.
    De aceea te felicit ca ai putut merge la o astfel de întâlnire și îți mulțumesc ca ai share-uit-o cu noi.

    Reply

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.