Luiza Zan & Sorin Romanescu

Am ajuns și la un concert de-al lui Sorin Romanescu. De când mi-a povestit un prieten de el si ce poate să facă la chitară, am tot încercat să ajung să-l ascult.

Evenimentul s-a petrecut aseară într-un loc perfect pentru o seară răcoroasă de început de toamnă, Grădina OAR. Un lucru care m-a surprins plăcut a fost amabilitatea celor ce lucrează acolo; numai bărbați, toți gentlemeni.
Dar revenind la concert, am avut ocazia s-o aud cântând pe Luiza Zan, acompaniată de Romanescu, creând un amestec de jazz, blues și bossanova inedit. Auzisem multe și despre ea; aceasta a câștigat multe premii de interpretare, atât naționale cât și internaționale, printre care în 2003 premiul special al juriului la concursul “Shure Montreux Jazz Voice Competition” în cadrul Festivalului internațional de jazz de la Montreux. Cât despre Sorin Romanescu, se știe că acesta este un reputat chitarist, premiat ca „Muzicianul anului 2008 în Jazzul românesc”.
Astfel, nu se putea decât să iasă ceva extraordinar. Au început să cânte în jurul orei 20:30, iar eu îi ascultam cu plăcere în timp ce degustam pofticioasă o limonadă proaspătă și un cheesecake delicios. Trebuie să vă spun că-mi pare rău că nu am trecut mai des pe la această terasă pe timpul verii, dar de la anul mă voi revanșa.
Dacă vă plac serile liniștite și jazz-ul, vă propun să mergeți la următoarele concerte cu Luiza Zan și Sorin Romanescu, deoarece sigur nu veți regreta. Eu deja mi-am rezervat ziua de 18 septembrie pentru ei, când vor avea lansarea videoclipului ”Come Away” în Godot.

Video: David Burlacu.
Click aici pentru mai multe poze de la concert.

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.