Targ de produse bio si viata sanatoasa: V for Verde

Daca e din nou toamna, e din nou V for Verde, targ de produse bio si viata sanatoasa. A 3-a editie a targului se va desfasura anul acesta la Casa Universitarilor din Bucuresti pe 11 si 12 octombrie si tare mi-ar placea sa ma vad acolo cu cate mai multe dintre voi.

 

Pentru ca frumusetea vine din interior, dar si din exterior, V for Verde propune femeilor sa-si compuna trusa de infrumusetare cu produse bio, pentru o piele sanatoasa si un impact pozitiv atat asupra corpului, cat si asupra mediului inconjurator.

 

 

De ce cosmetice bio, naturale sau organice? Pielea absoarbe peste 70% din cremele aplicate direct. Astfel cosmeticele penetreaza bariera cutanata si patrund in organism. Efectele nocive ale ingredientelor de sinteza din unele cosmetice conventionale se pot manifesta atat la nivel cutanat cat si la nivelul intregului organism. Unele dintre ele sunt susceptibile de declansarea unor alergii si dereglari importante in organism.

 

De altfel, majoritatea parabanenilor nu sunt degradabili, fiind obtinuti prin procedee tehnologice poluante, cu un efect nefast si de durata asupra mediului inconjurator. Asadar, daca in 2005 cosmeticele naturale reprezantau 1% din piata cosmeticelor, in perioada 2010-2012 au atins deja un procent de 10%, iar pentru perioada 2013-2017 se prevede un procent de 30%.

 

 

Ce contin produsele cosmetice bio? Pe baza de extracte de plante, produsele cosmetice bio detin un rol benefic in regenerarea celulara. Un produs bio este un produs ce contine 95% ingrediente naturale, atat din regnul vegetal, cat si mineral. Restul de 5% sunt ingredienti de sinteza autorizati, in general agenti de conservare dificil de inlocuit.

 

In ceea ce priveste aceste cosmetice, 95% dintre ingredientele vegetale trebuie obligatoriu sa fie bio, adica sa provina din agricultura biologica: o lume care respecta natura, interzice testele pe animale si nu utilizeaza substante care provin din industria petrochimica (uleiuri minerale, parafina etc.), siliconi, parfumuri si coloranti de sinteza.

 

 

Ce fel de produse veti gasi la targ? Produse naturale cu aport ridicat de substante active de la Raftul cu Miresme, cosmetice vegetale preparate manual de la Mnoela si Jovis Homemade Beauty, game complete de produse naturale pentru toata familia de la Organic Way si multe altele.

 

Eu sper sa ne vedem in numar cat mai mare la targ. Pentru mai multe informatii puteti intra pe www.vforverde.ro.

 

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

3 Comentarii

Spune-ti parerea

3 thoughts on “Targ de produse bio si viata sanatoasa: V for Verde

  1. Ilinca H

    Logo-ul ala simpatic cu elefantelul pe bicicleta si ideea ca as putea gasi mai multe produse pe baza de cocos ma fac sa vreau sa pierd putin vremea pe la targ <3

    Reply

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.