UNESCO – L’Oreal “Pentru femeile din stiinta”

Acum o săptămână am avut ocazia de a lua parte la o conferință de presă organizată de L’Oreal și UNESCO, prin care au anunțat startul celei de-a treia ediții a programului de burse „Pentru femeile din știință”.

Personal nu auzisem până atunci despre această colaborare a lor pentru a susține existența și dezvoltarea femeilor într-ale științei, așa că m-am bucurat să aflu astfel mai multe detalii. Ne-au vorbit Richard Matalon (Country Managing Director L’Oreal România), Adi Matei (Secretar General al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO) și Raluca van Staden, una dintre cele mai de succes cercetătoare românce.

Pentru cele interesate să participe, regulamentul programului şi formularul de înscriere se găsesc online aici.


Programul de burse naţionale UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din ştiinţă” se desfăşoară în perioada noiembrie 2011 – iunie 2012.
La ediţia din 2012 se vor acorda două burse pentru cercetare, una pentru o lucrare din domeniul Chimiei şi una pentru o lucrare din aria Ştiinţelor Vieţii. Valoarea unei burse se ridică la 42.000 lei, iar programul se adresează cercetătoarelor din România cu vârsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obţinut titlul ştiinţific de doctor şi urmează un program de pregătire postuniversitară în cadrul unei instituţii acreditate de învăţământ superior din ţară.
Dosarele de aplicaţie pot fi înscrise până la data de 31 martie 2012 şi urmează să fie evaluate de un juriu format din reprezentanţi ai Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO şi ai L’Oréal România, precum şi din cercetători de renume din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică.
Fiecare bursă va constitui sursa de finanţare a unui proiect de cercetare derulat timp de zece luni, în cadrul unei instituţii de cercetare din România. Proiectele selectate vor fi anunţate în luna iunie 2012, în cadrul unei ceremonii de premiere a câştigătoarelor programului.

8 Comentarii

Spune-ti parerea

8 thoughts on “UNESCO – L’Oreal “Pentru femeile din stiinta”

 1. Sunshine Sarah

  Nu sunt in general rautacioasa, dar tu o meriti:
  1. Nu prea le ai cu blogurile, pentru ca daca ai sti cu ce se mananca sau macar baza, ai sti ca comentariile trebuie aprobate, iar pe ale tale de abia le-am vazut si, dupa cum vezi, le-am aprobat.
  2. Facptul ca pui “lol” ca pe un semn de punctuatie denota imensa ta “inteligenta”. No offence. Lol.
  3. Din moment ce multe femei au facut descoperiri importante in stiinta, nu cred ca este un domeniu rezervat strict barbatilor. Or fi mai multi barbati, dar asta nu exclude faptul ca si femeile au ceva de spus in acest domeniu.
  4. Se vede ca ti-e cam teama sa-ti arati fata, domnule anonim. Poate nu prea ai cu ce te lauda.

  Reply
 2. Sunshine Sarah

  Oricine ai fi, eu nu ma supar, doar pot oferi argumente. And I will go there.
  In plus, chiar nu pricep… daca ar fi fost despre barbati, femeile nu ar fi sarit la atac. In schimb, cand e vorba de femei, barbatii simt ca trebuie sa-si ia apararea, for no reason. Stim cu toatele ca barbatii au o minte stralucita in domeniile stiintei, dar asta nu inseamna ca unele femei nu au fost sau nu sunt capabile.
  Si daca vei da search pe Google sau daca vei citi cateva carti despre asta, vei observa ca asa e.
  Mai mult, eu nu am scris acest post ca sa sprijin NUMAI femeile de stiinta, ci pe toti cei interesati.

  Reply

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.