Pruthya – Un Proiect de Fashion Nou si Delicios

Am spus-o de nenumarate ori si voi continua sa o zic: cand lucrezi in presa, blogging, PR & co. ai norocul sa intalnesti niste oameni deosebiti. Asa mi s-a intamplat si mie, inca o data, zilele trecute, la lansarea brandului Pruthya.

 

Stiu ca nu va suna cunoscut, insa sunt sigura ca va ajunge curand pe la urechile multora. Pruthya este un proiect de fashion pornit de doua antreprenoare romance care si-au propus sa creeze colectii vestimentare ce poarta amprenta simbolurilor. Simbolul poate fi o reprezentare a unui obiect, desen, element din natura, a unei fotografii sau orice lucru care poarta in sine puterea de a fi interpretat si decodat de mintea umana.

 

Pruthya 1

 

Pruthya 3

 

Colectia Open - Pruthya 1

 

Prima colectie, cea de primavara-vara 2016, reuneste haine fluide, lejere, cu volum, special create pentru mediul urban si care au in centru un element simbolic declinat pe piesele de imbracaminte si accesorii. Fiind inspirata de celebrele poze cu ferestrele lumii, este intitulata expresiv: Open. Piesele vestimentare urmeaza o combinație de linii romantice si minimaliste, cu influente arhitecturale, cu decupaje si texturi indraznete in nuante pastelate.

 

“Am pornit acest proiect cand ne-am hotarat sa lasam imaginatia sa fie ghidul muncii noastre. Pruthya este un prilej de afirmare a creativitatii noastre si o imbinare a elementelor feminine cu cele simbolice. Mai mult, chiar un indemn pentru a deschide drumul catre vis, dorinta, libertate si curaj. Ne-am dorit sa dezvoltam un proiect inedit, iar partenerii nostri de la 1MiSHAP ne-au sustinut in acest demers”, au declarat Janetta si Mădălina, fondatoarele Pruthya.

 

Asa cum va ziceam, colectia Open are in centru fereastra. Fie ca este vorba despre o fereastra simbolica sau una obiectiva, odata cu prima colectie, Pruthya lanseaza provocarea #openyourwindow catre exprimarea stilului propriu, fara bariere. Piesele vestimentare au un aer romantat fiind in acelasi timp versatile, usor de accesorizat pentru a obtine un stil urban, modern. Materialele folosite sunt naturale, transparente, pentru o silueta ce poate fi admirata ca printr-o fereastra intredeschisa.

 

Fondatoarele Pruthya

 

Pruthya 2

 

Colectia Open - Pruthya 2

 

Ce mi se pare si mai interesant este numele proiectului Pruthya. Acesta este inspirat de raul Prut, deoarece ambele fondatoare ii sunt vecine, raul fiind un element de legatura aparte al lor. Mai mult, simbolul alaturat brandului reprezinta stilizarea unei papadii si sustine concretizarea unei dorinte.

 

Mai tineti minte cand eram mici si suflam intr-o papadie in timp ce ne puneam o dorinta, ca sa se indeplineasca? Ei bine, asa cred ca voi face eu curand: voi lua toate papadiile care-mi ies in cale si voi sufla in ele, in speranta ca ma voi trezi apoi cu toate hainutele delicioase de la Pruthya in garderoba personala. 😀

 

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.