Cadouri de Crăciun pentru Pasionații de Cafea

După cum probabil știți deja, eu și soțul meu am deschis anul acesta un nou business – o prăjitorie și shop de cafea de specialitate. Totul a pornit din pasiunea noastră pentru cafea și din experiența lui Andrei în acest domeniu aromat. Așa a luat naștere NOMONYM, ca un pas natural în viețile noastre.

La fel de natural precum și acest articol cu idei de cadouri pentru cei care iubesc cafeaua. Pentru că știu cât de greu este să fii creativ cu cadourile în general, darmite pentru persoane cu gusturi rafinate. 😄

Mai jos veți găsi câteva opțiuni care mi-au atras atenția și pe care vreau să le împărtășesc cu voi, opțiuni care nu doar că sunt deosebite, dar sunt și făcute sau concepute de afaceri locale. Deci pe lângă o bucurie celui drag, faceți și un bine aproapelui vostru în aceste vremuri dificile.

NOMONYM Xmas Box

Știu, știu, este chiar cutia noastră, dar dacă eu nu mă promovez singură, atunci cine o va face?! 😅 Pentru zilele când ți-e prea frig să ieși la cafea, îți aducem atmosfera unui specialty coffee shop chiar la tine acasă prin această cutie cadou de Crăciun. Basically, NOMONYM in a box!

Ce conține:
• O cană concept AOOMI realizată manual din ceramică (cea din care îți poți bea cafeaua și la noi în shop);
• Un glob de brad cu pampas decorativ de la Pampaseria, de unde avem și peretele de pampas din cafenea;
• O pungă de cafea de specialitate 250g Brazilia Rancho Grande prăjită de noi, cu note subtile de coajă de portocală, alune de pădure și ciocolată cu lapte.

Cutia se poate comanda prin mesaj privat pe pagina de Facebook/Instagram NOMONYM Coffee și se ridică direct din shop. Disponibilă în ediție limitată.

Cadou Craciun Nomonym

Cafele 90+ de la Sloane Coffee Roastery

Sloane s-a parteneriat anul acesta cu Felipe și Carlos Arcila, doi frați care au transformat La Pradera, ferma familiei, într-un centru de procesare pentru cafele de peste 90 de puncte SCA, iar anul acesta au scos două cafele cu totul deosebite.

Fiindcă pandemia a sistat temporar exportul de fructe pe care familia Castillo le crește, au rămas cu o întreagă recoltă de mandarine care s-ar fi irosit. Așa că au decis să experimenteze și s-au folosit de acidul citric și coaja de mandarine deshidratată în procesul de fermentare anaerobă uscată a cafelei. Astfel a ieșit o Columbia naturală cu note de mandarine, cremă de ciocolată neagră și cireșe.

Cea de-a doua Columbia vine cu note surprinzătoare de scorțișoară, vanilie și miere. Soiul Pink Burbon a fost și el trecut printr-un proces de fermentare anaerobă uscată, perioada în care i s-au adaugat acid tartric și scorțișoară, provenite tot din plantele cultivate la ferma La Pradera.

Pe ambele le găsiți la secțiunea “Cadouri” de pe Sloanecoffee.com.

Cadouri Craciun Sloane

Combo-urile de la Boiler Coffee Shop

Boiler a pregătit câteva cadouri pentru iubitorii de cafea sau pentru persoanele care au nevoie de o nouă aventură senzorială.

Poți opta pentru un pachet ce include cafea de la prăjitoria 80plus (din Barcelona) și ciocolată Willie’s Cocoa (făcută în UK din cacao de specialiate cultivată la ferme din Venezuela și Columbia). Sau poate un combo de cold brew infuzat și înbuteliat de Boiler Coffee Shop, cu apă tonică Nordic Water și o mini sticlă de rom. Sau pentru o cutie cu ciocolată caldă Mork și cantuccini de la Casa del Pan.

Aveși multe pachete dintre care să alegeți și le găsiți pe toate pe Boilercoffee.com la secțiunea “Fă un cadou”.

Cadouri Craciun Boiler

Cadourile Kofi Ti

De obicei, pasionații de cafea apreciază și un ceai bun, iar iarna e sezonul perfect pentru a te relaxa cu o cană mare de ceai și o carte bună în liniștea casei, poate chiar lângă șemineu.

Așa că vă propun cadourile Kofi Ti, care vin sub forma unor cutii tematice:
• “Iubește ceaiul”, ce conține o călătorie prin toate familiile de ceai și o infuzie de plante mediteraneene;
• “Caută tihnă”, un pachet de ceaiuri și infuzii tocmai bune pentru momentele relaxare de acasă.

Le puteți cumpăra de pe Kofitidrinks.com, de la secțiunea “Magazinul lui Moș Crăciun”.

Cadouri Kofi Ti

Cadou DIY cu produse de la Artisan Coffee Gear

Artisan este un site românesc dotat cu multe produse destinate atât celor care lucrează în domeniul cafelei, cât și pasionaților de cafea de specialitate. Aici veți găsi mai multe metode alternative de brewing (Aeropress, V60 etc.), cafetiere, râșnițe, cântare de cafea și multe alte accesorii de specialty coffee.

Nu au pachete cadou deja pregătite în această perioadă, însă puteți forma cu ușurință o cutie cadou odată ce ați comandat de pe site-ul lor necesarele pentru un cadou demn de un coffee lover.

Acestea fiind spuse, sunt tare curioasă ce alte idei de cadouri mai aveți pentru iubitorii de cafea. Lăsați-mi în comentarii, că poate cine știe… o să am și eu nevoie de puțină inspirație. 😁

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.