Dino, dino, dino!

Nu stiu daca v-ati dat seama deja din titlu, dar eu sunt tare entuziasmata de subiectul acestui articol, si anume expozitia de Dinozauri Giganti din Argentina. Poate pare ciudat, dar desi sunt pasionata in general de frumos, cand eram mica visam sa devin arheolog si sa descopar tot felul de ruine si fosile. Dar timpul a trecut, preocuparile mele s-au schimbat, iar in ziua de azi pot descoperi astfel de minunatii numai prin expozitii.

 

De aceea m-am bucurat sa aud ca s-a deschis recent un spatiu expozitional permanent in cel mai mare mall din Romania, Baneasa Shopping City. Acesta se numeste Grand Cosmos, iar “Dinozauri Giganti din Argentina” este prima expozitie-eveniment gazduita aici. Expozitia prezinta evolutia fascinantelor reptile in toate etapele existentei acestora, de la cel mai mic dinozaur din perioada Triasica si pana la cele mai mari exemplare de la finalul Cretacicului. Publicul are posibilitatea de a vedea reconstituiri fidele ale dinozaurilor alaturi de un numar de sase oase si fosile autentice.

 

 

In completare, se lanseaza si Universitatea Cosmos, un proiect ce le ofera posibilitatea celor interesati sa capete cat mai multe cunostinte despre subiectele expozitiilor gazduite de Grand Cosmos. In cadrul Universitatii Cosmos, vizitatorii au parte de o experienta educationala completa, fiind introdusi in subiectul expozitiei de catre specialisti din domeniu. Astfel, pentru expozitia actuala de dinozauri, Grand Cosmos a incheiat parteneriate cu Institutul Geologic al Romaniei, a caror specialisti vor conduce tururi ghidate in expozitie, si cu Discovery Channel Romania, ce vor completa experienta participanților prin proiectii de documentare in cadrul Grand Cinema Digiplex.

 

Expozitia “Dinozauri Giganti din Argentina” va fi deschisa timp de trei luni, pana in februarie 2014, iar apoi programul expozitional Grand Cosmos va continua cu alte doua evenimente de anvergura internationala: “Robot Zoo”, unde vom intalni nenumarate tipuri de roboti, urmata de “Planet Shark”, o incursiune in lumea rechinilor.

 

 

 

Eu va recomand sa vizitati expozitia data viitoare cand veti merge la shopping, deoarece este foarte interesanta, chiar si pentru cei mici. Grand Cosmos este situat in aripa de nord a mall-ului, in cadrul Galeriei Feeria, dar cel mai usor mod de a ajunge acolo este prin urmarirea “amprentelor” de dinozaur de pe jos.

 

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

1 Comentariu

Spune-ti parerea

One thought on “Dino, dino, dino!

  1. Sofia

    A fost minunata expozitia, intocmai ca articolul tau. Am fost si noi acum 2 zile cu micutii si au fost tare incantati, asteptam cu nerabdare si alte recomandari. 🙂

    Reply

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.