Movie time: Avengers: Age of Ultron

Studiourile Marvel prezinta Avengers: Age of Ultron – continuarea de proportii impresionante a celui mai maret film cu supereroi din toate timpurile. Soarta planetei atarna de un fir de ata, odata cu aparitia raufacatorului Ultron, si depinde de Avengers sa-l opreasca din ducerea la bun sfarsit a planurilor sale ingrozitoare. Curand, aliante incomode si actiuni neasteptate pregatesc terenul pentru o aventura globala unica.

 

Bazat pe renumita serie de benzi desenate “Avengers”, publicata pentru prima data in 1963, filmul “Avengers: Age of Ultron / Razbunatorii: Sub semnul lui Ultron” incheie – alaturi de “Ant-Man”, care va avea premiera in iulie 2015 – Faza a Doua a Universului Cinematografic Marvel. Reunirea Razbunatorilor originali, precum si adaugarea noilor personaje Vision, Quicksilver si Scarlet Witch, contureaza o echipa puternica si incitanta.

 

Afis - Razbunatorii Sub semnul lui Ultron

 

Pentru Robert Downey Jr., care joaca rolul miliardarului-supererou Tony Stark/Iron Man, unul dintre lucrurile favorite din film a fost chiar dinamica dintre Razbunatori. “Ce mi-a placut mult la acest scenariu a fost dezvoltarea relatiilor complexe dintre Razbunatori. Mi-a placut, de exemplu, ca Thor are o disputa cu mine si ca, pana la urma, trebuie sa recunoasca faptul ca am dreptate”, explica actorul.

 

O alta schimbare este ca acum Captain America, jucat de Chris Evans, este cel care coordoneaza echipa. “Tony considera ca cine face treaba cel mai bine ar trebui probabil sa o faca si, chiar daca Tony are multe calitati, Capitanul America are cea mai mare experienta”, afirma Robert Downey Jr. “Cu siguranta el e cel care da ordinele acum, dar nu e tipul de ierarhie in care el comanda si oamenii trebuie sa execute. E mai degraba vorba despre momentul cand batalia porneste si este nevoie de o structura, iar Capitanul America nu are nici o problema in organizarea unei abordari in echipa”, explica Chris Evans.

 

Avengers - Age of Ultron

 

Avengers - Age of Ultron

 

Chris Hemsworth se reintoarce drept zeul Thor, si explica cum s-a adaptat personajul sau la viata pe pamant si care este rolul sau in echipa. “El reprezinta o parte centrala din echipa acum si cu siguranta exista o unitate care s-a format intre ei ca grup. Thor are privirea de ansamblu asupra conflictului actual. Este lupta initiala, in care sunt implicati cu totii, dar el isi foloseste cunostintele Asgardiane sa identifice alte posibile amenintari care pot aparea.”

 

Echilibrand tot testosteronul Razbunatorilor, Scarlett Johansson revine ca Black Widow. “Fiecare dintre Razbunatori are propria poveste incarcata. Nici unul dintre noi nu a ales aceasta misiune, ci misiunea ne-a ales pe noi, iar ezitarea de a purta aceasta palarie de supererou creioneaza niste istorii foarte interesante, pe care le exploram intr-o anumita masura”, spune actrita.

 

Avengers - Age of Ultron 4

 

Cat despre the bad guy, decizia de a-i oferi lui Ultron rolul de raufacator in acest film a fost dintotdeauna prima alegere pentru regizorul Joss Whedon, in ciuda ultimei secvente din “Avengers”, in care apare personajul Thanos. Pentru Whedon, aparitia lui Ultron in acest sequel isi are radacinile in copilaria sa. “Personajul Ultron a fost unul dintre dusmanii principali ai Razbunatorilor, de cand eram copil”, spune el. “Era un robot ucigas care ii uraste pe Razbunatori si se poate automultiplica. Mi-a fost clar de la inceput ca, in vreme ce urmaream sa exprim grandoarea si pericolul in disocierea dintre cum functioneaza mintea sa si cum este structurata umanitatea, trebuia sa fac o intoarcere la 180 de grade si sa-l fac extrem de volatil si vesnic furios.”

 

Urmatorul pas a fost reflectarea unei relevante globale in firul povestii. Dupa cum afirma Whedon, intotdeauna au considerat ca Razbunatorii sunt un fel de eroi ai lumii, nu doar ai Americii sau ai unei anumite regiuni, astfel ca au cautat sa aiba doar o parte din actiune in New York, restul desfasurandu-se in toate colturile lumii. “Am vrut sa mergem in locatii noi, care nu au fost vazute prea mult in filme, precum Seoul in Coreea de Sud, in centrul orasului Johannesburg din Africa de Sud sau in Valea Aosta din nordul Italiei”, completeaza producatorul executiv Jeremy Latcham.

 

Avengers - Age of Ultron

 

Avengers - Age of Ultron

 

In fine, mai sunt multe de zis despre acest film, despre cei doi nou-veniti misteriosi, Pietro Maximoff (Aaron Taylor-Johnson) si Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen), despre relatia Hulk – Black Widow, insa nu vreau sa va dau prea multe detalii si sa va stric placerea de a vedea filmul in cinematograf. 😀 “Razbunatorii: Sub semnul lui Ultron / Avengers: Age of Ultron” este distribuit de Forum Film Romania si are premiera astazi, 24 aprilie 2015, fiind proiectat in varianta 2D, 3D si IMAX 3D. Biletele s-au pus deja in vanzare in toate cinematografele partenere.

 

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

1 Comentariu

Spune-ti parerea

One thought on “Movie time: Avengers: Age of Ultron

  1. Pingback: Sunshine Sarah | Grand Cinema & More redefineste experienta cinematografica cu sala Ultra

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.