Movie Time: Burnt

Chef-ul Adam Jones (Bradley Cooper) a avut totul – si a pierdut totul. Un adevarat rockstar cu 2 stele Michelin, dar si cu obiceiuri nesanatoase pe masura, fostul enfant terrible de pe scena resturantelor din Paris a facut totul altfel, de fiecare data, si nu i-a pasat niciodata decat de emotia crearii unei explozii de gusturi.

 

Totusi, pentru a avea propria sa bucatarie si a obtine cea de-a treia stea Michelin, va avea nevoie de tot ce e mai bun de partea lui, inclusiv de frumoasa Helene (Sienna Miller). Burnt este o poveste remarcabila, amuzanta si emotionanta despre dragostea pentru gastronomie, iubirea dintre doi oameni si importanta de a primi o a doua sansa in viata.

 

Afis_Burnt - Super Chef

 

Mancarea a devenit o adevarata obsesie apartinand stilului de viata modern, decat simpla necesitate, cum era considerata acum 20 de ani. Programele TV ofera o gama variata de emisiuni cu si despre gatit, bucataria reprezinta punctul central din casa, targurile agroalimentare sunt pretutindeni, cartile despre gatit sunt noile “volume de pus pe masuta de cafea”, iar social media ii ademeneste pe oameni spre noi restaurante. Maestrii bucatari, care poarta cu mandrie denumirea de “Chef”, sunt priviti ca niste staruri rock si se poarta in consecinta.

 

Regizorul John Wells a fost atras de scenariul lui Steven Knight pentru “Burnt” in parte datorita acestei noi culturi, dar si pentru ca oferea o perspectiva mai profunda asupra lumii unice a patronilor de restaurante. “Am citit scenariul si mi-a placut mult. Intotdeauna sunt atras de o scriitura buna si am fost cucerit de personajul lui Adam Jones. Este un barbat care a avut parte de mult succes in trecut, urmat apoi de un esec rasunator. El dispare, apoi reapare, hotarat sa recastige acel succes. Si descopera ca poate face acest lucru doar cu ajutorul altor oameni, realitate pentru care narcisismul si ego-ul lui nu sunt pregatite.”

 

Burnt Movie 1

 

Burnt Movie 2

 

Pentru a oferi credibilitate si informatii relevante, scenaristul Steven Wright a apelat la Marcus Wareing, Chef-ul britanic posesor al doua stele Michelin si prezentator al celebrului show “Master Chef” de la BBC TV. “Am fost mirat sa aflu despre cineva care scria un film despre lumea mea, astfel ca m-am intalnit cu Steven si am petrecut mult timp discutand. I-am impartasit multe povesti din culise din propria mea experienta in bucatarie, dar si a altora. Este o lume mica in care lucram, asa ca stim cu totii ce se intampla in bucatariile celorlalti.”

 

Bradley Cooper interpreteaza rolul principal din film – Chef-ul Adam Jones. “Adam nu este o persoana pe care sa o placi de la prima vedere. Il pui pe Bradley in acest rol si incepe sa-ti devina simpatic, dar te intrebi daca asa ar trebui. Pare a fi cineva caruia ii pasa doar de el insusi. Traiectoria acestei povesti consta in trecutul intunecat al lui Adam si parcursul lui de acum, cand se zbate sa devina un adult, in acel moment decisiv din viata cand fie devii cineva, fie urmezi o alta cale. Cu ajutorul lui Helene si al altor oameni din jurul sau, el incepe sa-si dea seama ca in viata sunt lucruri mai importante decat urmarea propriilor interese egoiste”, spune Wells.

 

 

Filmul “Burnt: Super Chef” este distribuit de Forum Film Romania si poate fi vizinonat incepand din aceasta saptamana in marile cinematografe din Romania.

 

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.