Movie time: Cinderella

La o distanta de 65 de ani de la premiera animatiei de exceptie realizata de Disney, Cinderella readuce in atentia publicului basmul nemuritor care a incantat generatii intregi, intr-un spectacol vizual uimitor.

 

Regizat de actorul nominalizat la Oscar, Kenneth Branagh si cu o distributie printre care se numara Cate Blanchett, Lily James, Richard Madden si actrita Helena Bonham Carter, filmul “Cenusareasa” este produs de Simon Kinberg (X-Men: Days of Future Past, Elysium), Allison Shearmur (The Hunger Games: Mockingjay) si David Barron (Harry Potter and the Deathly Hallows), cu Tim Lewis ca producator executiv.

 

Afis Cenusareasa

 

Cu totii stim povestea, dar eu am pregatit pentru voi 7 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre film:

 

1. Lily James, interpreta Ellei/Cenusareasa, a incercat sa adopte un stil de viata sanatos pentru rolul sau. Ea a mers zilnic la yoga, pentru a avea o silueta supla si a fi gratioasa si eleganta, asa cum trebuia sa fie Ella, personajul principal al basmului. Pentru a intra cat mai bine in rol, actrita a luat si lectii de calarie timp de sase saptamani si a citit despre lideri pacifisti precum Gandhi.

 

2. Producatorul Dante Ferretti si echipa sa au creat o sala de bal vasta si somptuoasa. Incaperea avea urmatoarele dimensiuni: peste 45 de metri lungime, 32 de metri latime si 30 de metri inaltime. Sala de bal a avut 17 candelabre facute la comanda in Italia, aproximativ 5.000 de lumanari, mii de flori si fresce decorative, precum si draperii realizate din mai mult de 1.800 de metri de material. “Am proiectat sala astfel incat sa fie plina de culoare, iar atmosfera de basm sa fie cea predominanta”, a declarat Ferretti.

 

Cinderella

 

Cinderella

 

3. Pentru Cenusareasa au fost create 9 versiuni ale rochiei de bal. Fiecare cuprindea peste 270 de metri de material, numeroase jupoane, mai mult de 10.000 de cristale Swarovski si peste 4.8 km de cusaturi. Rochia cu care Cenusaresa isi face intrarea in palat a necesitat luni de pregatire din partea designerilor, datorita numarului diferit de accesorii ingenios proiectate, care sa-i ofere volum rochiei, dar sa fie si bine echilibrate. Sandy Powell, creatoarea costumelor din film, a dorit ca rochia sa dea senzatia de simplitate si delicatete, chiar daca era imensa. Pentru a obtine acest efect, ea a folosit mai multe straturi de material, in diferite nuante de albastru care, puse laolalta, au format acea culoare liliachie apoasa a rochiei. “Am vrut sa arate asemeni unei picturi in acuarela”, a spus Powell.

 

4. Condurii de sticla pe care Cenusareasa ii poarta la bal reprezinta unul dintre cele mai pretuite momente din povestea originala a lui Charles Perrault. Pentru Sandy Powell, procesul de design a fost incitant si descurajator deopotriva. “Am cercetat mai multe posibilitati de a crea un pantof de sticla si mi-am dat seama ca era extrem de important sa straluceasca, adica trebuia realizat din cristal, intrucat sticla nu sclipeste”, spune Powell. Forma pantofului a fost inspirata de un pantof elegant din anii 1890, gasit de catre ea intr-un muzeu din Northampton. Au fost create 8 copii ale pantofului, dar nici una dintre acestea nu a fost purtata, din cauza faptului ca erau din cristal, care nu are flexibilitate. Insa au fost folosite ca recuzita fie pentru scenele in care sunt probate de fecioarele din regat, fie cand diferite modele au fost sparte pentru anumite scene.

 

5. Cenusareasa trebuie sa se intoarca acasa inainte de miezul noptii, inainte ca vraja aruncata de Zana Ursitoare sa se spulbere, iar caleasca ei sa se transforme la loc intr-un dovleac. Astfel, a fost creata o frumoasa caleasca aurie in forma de dovleac, in stare perfecta de functionare, fiind trasa de patru cai albi. Caleasca avea 3,5 m inaltime, 5 m lungime si cantarea aproape 2 tone.

 

Cinderella

 

6. Machiajul folosit pentru personajul Cenusareasa este unul simplu si natural, aceasta iesind in evidenta fata de restul personajelor, care erau machiate mai intens. Pentru scena balului, a fost nevoie de 50 de persoane in plus care sa se ocupe de machiaj si coafat pentru toti figurantii care luau parte la filmari. Acestia au lucrat indeaproape cu Powell si echipa sa, luandu-le cate 5 ore pentru pregatirea fiecarui personaj extra, care trebuia imbracat, machiat si fotografiat.

 

7. Doi dintre artistii implicati in acest film au facut parte din distributia de cinci stele a seriei “Harry Potter”. Regizorul Kenneth Branagh a jucat rolul profesorului Gilderoy Lockhart in “Harry Potter si Camera Secretelor”, iar Helena Bonham Carter a interpretat-o pe Bellatrix Lestrange – un rol opus fata de cel pe care il joaca acum in “Cenusareasa”, unde este Zana cea Buna.

 

Cinderella

 

Cinderella

 

Filmul “Cenusareasa / Cinderella” este distribuit de Forum Film Romania si poate fi vazut deja in cinematografe, fiind proiectat atat in varianta subtitrata, cat si in cea dublata.

 

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.