Movie Time: The Hunger Games: Mockingjay – Part 2

Bazat pe a doua parte a ultimului roman din trilogia de succes The Hunger Games scrisa de Suzanne Collins, filmul “Jocurile foamei: Revolta – Partea a doua” o regaseste pe Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) – cunoscuta tot drept Mockingjay (gaita zeflemitoare) – luptand nu pentru supravietuire, ci pentru viitor. Filmul duce mai departe emotia si actiunea din primele filme ale francizei, cu scopul de a inchide cercul transformarii lui Katniss, din fata prinsa intr-un cosmar distopic in liderul care schimba o natiune.

 

Afis - Jocurile Foamei - Revolta Partea a doua

 

“In acest film, Katniss isi ia viata in maini si merge sa-i ceara socoteala presedintelui Snow. Filmul se contureaza pe masura ce patrundem adanc pe strazile Capitoliului, inchizand cercul deschis odata cu prima venire a lui Katniss aici, in primul film al seriei. De data aceasta avem parte de mai multa actiune, mai multa emotie si, cel mai important lucru, de o finalitate”, spune regizorul Francis Lawrence.

 

Al patrulea film din franciza Lionsgate, care este deja un adevarat fenomen international, o regaseste pe Katniss in Districtul 13, in timp ce in Panem se declanseaza razboiul. Ea are de infruntat nu numai forta presedintelui Snow (Donald Sutherland), ci si apocalipsa din Panem. Impreuna cu cei mai apropiati prieteni ai ei – printre care si Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) si Peeta (Josh Hutcherson) – Katniss isi asuma dificila misiune de a-i elibera pe locuitorii din Panem. Ca un adevarat lider, ea pune la punct si asasinarea presedintelui Snow, care e din ce in ce mai obsedat de ideea de o distruge. Dupa toate jocurile si focurile prin care a trecut, Katniss are de infruntat acum capcane mortale si dusmani care depasesc orice provocare a imaginatiei.

 

Jocurile Foamei Revolta Partea a doua

 

Jocurile Foamei - Revolta Partea a 2a

 

Jocurile Foamei - Revolta Partea 2

 

Hunger Games Mockingjay part 2

 

In primul film al francizei “Jocurile foamei”, am cunoscut-o pe Katniss, adolescenta rebela de 16 ani care locuia in Districtul 12 din Panem, fara mari sperante legate de viitor. Viata ei s-a schimbat complet in clipa in care s-a oferit voluntara in locul surorii mai mici la competitia anuala intitulata Jocurile Foamei, un concurs intens de supravietuire, transmis in direct la televiziune. Katniss si Peeta, “tributele” Districtului 12, sunt adusi la Capitoliu, centrul tiraniei. Aici, departe de familia si prietenii dragi, Katniss trece printr-o pregatire extenuanta, inainte de a intra in Arena Jocurilor Foamei. E impinsa sa ia decizii contra dorintei ei, trece prin stari contradictorii si grele, dar, uimitor, descopera in ea rezerve de putere si vointa nebanuite si asa isi atrage renumele de Fata de foc.

 

In cea de-a doua productie a seriei, “Jocurile foamei: Sfidarea”, Katniss, desi victorioasa, nu se poate bucura de recompensele promise si nici nu are timp sa isi revina fizic si psihic. E obligata sa se logodeasca cu Peeta si reintra in arena intr-o competitie care ii reuneste pe invingatorii anuali ai Jocurilor Foamei. Miza e cu atat mai mare cu cat eroina lupta nu numai pentru propria supravietuire, ci si pentru cea a familiei sale.

 

In cel de-al treilea film din serie, “Jocurile foamei: Revolta – Partea 1” o gasim pe Katniss in Districtul 13, dupa ce a spulberat jocurile pentru totdeauna. Sub conducerea presedintelui Alma Coin si ajutata de sfaturile prietenilor sai de incredere, Katniss isi intinde aripile, luptand sa-l salveze pe Peeta Mellark, precum si o intreaga natiune.

 

Acum, in capitolul final al seriei, odata ce toate Districtele se unesc impotriva Capitoliului pentru prima data, Katniss lupta pentru ziua de maine, pentru speranta, iubire si pace. Detinatoare a unui premiu Oscar, Jennifer Lawrence joaca magistral, in intreaga serie, redand evolutia lui Katniss, de la pustoaica speriata si independenta din primul film, la femeia matura si constienta de sine si de rolul sau, in ultimul film. “In acest film, Katniss incepe sa creada cu adevarat in impactul pe care il poate avea”, afirma regizorul Francis Lawrence.

 

 

Filmul “Jocurile foamei: Revolta – Partea a doua / The Hunger Games: Mockingjay – Part 2” este distribuit de Forum Film Romania si poate fi vazut in format 3D, IMAX 3D si 4DX.

 

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

2 Comentarii

Spune-ti parerea

2 thoughts on “Movie Time: The Hunger Games: Mockingjay – Part 2

  1. Amy

    N-am apucat inca sa merg sa-l vad, dar intentionez s-o fac cat de curand pot, pentru ca am vizionat primele doua parti si mi-au placut. 😀

    Reply

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.