Noua mea feblete: BodyUPgrade

Cand a venit la mine Vlad Mihalachioiu cu propunerea de a lua parte la un “proiect sportiv interesant”, i-am raspuns imediat cu entuziasm. Nu stiam despre ce era vorba, dar presimteam ca va fi ceva misto. Si asa am inceput sa discutam despre BodyUPgrade, un nou studio de fitness deschis in centrul Bucurestiului, mai exact in zona Piata Victoriei.

 

El fiind un impatimit al programului BodyUPgrade si unul dintre cei mai fideli participanti, mi-a povestit un pic ce implica acesta. Programul se desfasoara timp de 60 zile, cuprinde 3 sesiuni de antrenament de grup pe saptamana, fiecare sesiune avand durata de 60 de minute. Principiul antrenamentului se bazeaza pe HIIT (High Intensive Interval Training) si combina diverse forme de exercitii, folosindu-se cu preponderenta greutatea propriului corp.

 

 

BodyUPgrade, inspirat de Tabata, MMA si antrenamentul unitatilor militare de elita, adopta forme de exercitii care antreneaza simultan cele doua extreme: cea aeroba (rezistenta) si anaeroba (de mare intensitate). Astfel, am inteles ca rezultatele vor fi deopotriva arderea grasimilor, tonifierea, definirea, dar si cresterea rezistentei, a agilitatii si a echilibrului.

 

Desi va spun drept ca ma speria un pic aceasta idee, am acceptat provocarea lui Vlad. Si nu imi pare rau deloc! Asa am ajuns sa il cunosc pe Robert Dinescu, antrenorul care a conceput BodyUPgrade. Am avut pana acum experiente neplacute cu unii antrenori si tare mi-era teama ca si Robert va fi la fel, dar mi-am dat seama dupa cateva ore la sala ca de fapt nici nu se pune problema. Nu este genul de antrenor care sa se impuna printr-un ton agresiv, insa nici nu te lasa sa te culci pe o ureche.

 

 

 

A trecut deja o luna de cand am inceput programul si pot spune ca nu a fost si nu este in continuare deloc usor. Sunt seri in care visez efectiv numai benzi, inele si scarite. Singura diferenta e ca febra musculara nu mai e la fel de dureroasa ca la inceput; ba chiar a inceput sa-mi placa. Arat groaznic dupa fiecare ora de antrenament, dar ma simt minunat. Orele la sala scot ce e mai bun din mine de fiecare data.

 

Iar, daca in trecut nu imi placea sa fac sport in grup, impreuna cu multi oameni, acum chiar ma mandresc ca fac parte dintr-o echipa frumoasa, haioasa, plina de fete si baieti cu chef de glume, dar si pusi pe treaba. Sustinerea si incurajarea reciproca ajuta foarte mult la pastrarea bunei dispozitii si la motivarea fiecaruia dintre noi.

 

 

Multe dintre voi ma veti intreba daca se vad rezultate. E imposibil sa slabesti dintr-o data, dar, dupa o luna de mers la BodyUPgrade, am observat niste schimbari. Simt ca am mai multa forta in brate si mi-am marit considerabil rezistenta la efort. Nu stiu exact daca si cat am slabit pana acum, dar ma incanta faptul ca mi-am tonifiat musculatura si ca ma simt mult mai bine in corpul meu. Cred ca cel mai bine ar fi sa revin cu pareri si la finalul programului de doua luni.

 

Voi ati incercat vreodata un astfel de workout?

 

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

1 Comentariu

Spune-ti parerea

One thought on “Noua mea feblete: BodyUPgrade

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.