Un colt boem din Bucuresti – Cafeneaua Veche

Astazi am o curiozitate: cate dintre voi ati fost in vizita la Cafeneaua Veche? Bucurestencelor, la voi ma astept sa stiti despre ce vorbesc, iar daca nu, sper sa va faceti timp intr-o seara si sa cinati acolo. It’s a must!

 

Cafeneaua Veche, aflata pe strada Covaci nr. 16 din Centrul Vechi, este cea mai veche cafenea bucuresteana care functionează pana in prezent. Va vine sa credeti ca in lunga ei istorie au stat la mesele sale figuri de seama, precum Mihai Eminescu? Declarata monument istoric, aceasta gazduieste din anul 2011 restaurantul Vecchio 1812, iar din anul 2012 a fost readusa la viata odata cu aniversarea sa de 200 de ani.

 

 

 

Locul acesta are un aer aparte, ce trezeste in mine dorinta de a ma intoarce in timp. Iar, trecand peste detaliile istorice, meniul restaurantului este extraordinar. Chiar luna aceasta omul din spatele Cafenelei Vechi, bucatarul-sef Viorel Neascu, a lansat un nou meniu cu specific mediteranean, insa cu preparate inspirate de anotimpul rece.

 

La numai 33 de ani, acesta are deja in spate o experienta bogata pe care o datoreaza nu doar anilor in care a lucrat ca bucatar profesionist, cat mai ales pasiunii pentru arta culinara, urmata inca din copilarie, si calatoriilor in care a experimentat nenumaratele arome ale bucatariilor lumii.

 

 

Noul meniu al Cafenelei Vechi poate fi degustat incepand cu aceasta luna, iar eu personal va recomand sa va comandati Capretta – branza de capra la gratar cu capsuni. Este absolut delicioasa si merge perfect in orice moment al zilei, in special la brunch!

 

 

Ce ziceti, ne dam intr-o zi intalnire la Cafeneaua Veche?

 

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

2 Comentarii

Spune-ti parerea

2 thoughts on “Un colt boem din Bucuresti – Cafeneaua Veche

  1. Daniela

    Am frecventat des in studentie, in anii *90, acest spatiu boem in care ma asezam sa-mi savurez cafeaua si ma simteam ca intr-o poveste de demult.

    Reply

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.