Am castigat cursa Leonidas Taste Challenge!

Nu-mi vine sa cred cat de repede a trecut ziua de joi, zi de marcat in calendar pentru mine, deoarece am castigat cursa Leonidas Taste Challenge! Asa cum va spuneam la inceputul saptamanii, in cadrul concursului Leonidas de pe blog, eu imi cautam un partener pentru aceasta provocare si se pare ca zeii au fost de partea mea, ca sa zic asta, deoarece am avut parte de cel mai fain coechipier – prietena mea, Jules.

Alaltaieri a avut loc cursa, pentru care m-am trezit cu noaptea-n cap, pregatita pentru intrebari, teste si indicii. Istoria ciocolateriei Leonidas o stiam si, daca imi scapa ceva, o aveam pe Jules langa mine, care este ca o mica enciclopedie ambulanta. Amandoua banuiam deca ce este acel “ceva” pe care trebuie sa il gasim, asa ca trebuia doar sa ne dam seama unde se afla.

Leonidas Taste Challenge a inceput cu o degustare de praline in cadrul ciocolateriei Leonidas Beller si cu alegerea numelor celor 5 echipe de bloggeri, in timp ce Ion Codreanu ne spunea povestea ciocolateriei Leonidas. Dupa ce am aflat ce nume delicios avem – Coupe Tiramisu, am primit cu totii in acelasi timp primul indiciu.

In momentul in care ne-am dat seama care este locul unde trebuie sa ajungem, toate echipele au navalit pe usa, unii optand pentru taxi, altii pentru bicicleta proprie. Noi am sarit in cel mai apropiat taxi, condus de probabil cel mai calm si rabdator sofer, si am pornit la drum.

Am ajuns pe locul doi la destinatie: ciocolateria Leonidas Victoriei. Acolo a fost nevoie de niste cunostinte cu privire la istoria si sortimenele de praline Leonidas. Impreuna cu Jules am raspuns rapid la toate intrebarile, am luat urmatorul indiciu, l-am descifrat si am tulit-o cu taxiul catre ambasada tarii pralinelor, si anume a Belgiei.

La cat de grabite eram, am trecut exact pe langa masina Leonidas, unde ne astepta cineva cu urmatoarele indicatii. Noi am fugit, disperate sa ajungem primele in formula completa, direct la intrarea ambasadei. N-a durat mult si ne-am dat seama ca nu cautam unde trebuia, asa ca in cateva secunde eram deja la masina respectiva si ghiceam ingredientele a doua praline Leonidas, pe care le cunosteam deja prea bine: Gianduja si Irresistible.

Urmatoarea si, de fapt, ultima destinatie a fost Biserica Anglicana, cea de langa parcul Icoanei. Ploua marunt si des cand eu si Jules am ajuns acolo si ne-am dat seama ca suntem primele. Dar noi eram atat de entuziasmate si bucuroase ca am castigat, incat nici nu ne-am dat seama de acest detaliu. Tot ce ne venea sa facem era sa sarim in sus de fericire si sa imbratisam pe toata lumea din jurul nostru.

Ce trebuia noi sa descoperim? O masina de ciocolata. Dar nu oricare, ci masina pe care Leonidas o folosea in 1954 pentru a aproviziona cu praline proaspete ciocolateriile din Belgia si pe care Leonidas Romania o va readuce la viata. Aceasta isi va relua locul in activitatea ciocolateriei, pentru ca in viitor sa aduca oamenii mai aproape de pralinele belgiene, prin aprovizionarea ciocolateriilor din Romania.

Va vine sa credeti ca au trecut doua zile de la eveniment si inca simt adrenalina in sange? Leonidas Taste Challenge mi-a oferit o stare de bine nemaipomenita. Mie imi place conceptul de treasure hunt de mica. Ba chiar am organizat si eu cateva inca de pe vremea cand eram in scoala generala, dar nu cred ca am fost niciodata mai competitiva ca acum.

Acum stau si ma gandesc ce voi face eu cu 1 kg de ciocolata pe luna, timp de un an. Stiu ca asta este media anuala de consum a unui belgian, dar eu sper sa reusesc sa-mi mentin si silueta in acelasi timp. 😀 In orice caz, am inceput deja sa-mi fac lista cu pralinele mele preferate Leonidas si de abia astept sa merg sa mai degust cateva sorimente saptamana viitoare.

Apropo, care sunt favoritele voastre?

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

3 Comentarii

Spune-ti parerea

3 thoughts on “Am castigat cursa Leonidas Taste Challenge!

  1. asteri

    Ai putea sa si oferi cadou ,mai ales ca vine sezonul dulcegariilor:-) la un kg pe luna,o sa mananci de mama-mams:-) felicitari:-)

    Reply
  2. Pingback: Sunshine Sarah | Cum m-am distrat si am castigat Samsung Energy Hunt

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.