Curaj, bunatate si un strop de magie

Eram cu Iulia la o cafea cand am citit e-mailul primit de la RAN Events si Forum Film, in care ma provocau sa scriu pe blog propria mea poveste despre bunatate, curaj si magie, cu ocazia premierei filmului Cinderella. “Hmm… Ce sa scriu eu?”, o intrebasem pe Iulia, la care ea: “Pai, buna la suflet esti, curajoasa esti, doar magia iti lipseste”. Apoi am continuat sa ne delectam cu latte-urile noastre si alte discutii.

 

Cand am ajuns acasa, in schimb, mi-au revenit in minte cuvintele ei. Oare chiar imi lipseste magia? Adica, sa fim seriosi, magia in sine nu exista sau cel putin nu mi s-a aratat mie, desi cand eram mica imi doream din tot sufletul sa am puteri magice. Dar hai sa ne gandim la celalalt sens al cuvantului: putere irezistibila de atractie, farmec, incantare.

 

Iar de aici mi-a venit in minte alta idee: toate suntem magice, in felul nostru. Eu sunt magica probabil datorita bunatatii mele, deoarece incerc sa fiu mereu amabila si sa fac fapte bune, unele datorita inteligentei lor, altele pentru ca pur si simplu sunt extrem de frumoase, si asa mai departe. Va dati seama cata magie e in noi si in jurul nostru?

 

Cinderella - courage, kindness, magic

 

Un lucru pe care il mai consider cu adevarat magic este sa fii curajos. Ador curajul si imi place sa cred ca sunt extrem de curajoasa, incepand de la curajul de a spune adevarul in fata si pana la curajul de a salva pe cineva. Dar mai presus de orice, curajul de a crede cu tarie ca tot ce-mi propun se va intampla. De cand eram mica am trait cu impresia ca daca imi doresc ceva cu adevarat, acea dorinta se va indeplini la un moment dat.

 

Sincer va spun ca nu am ramas niciodata dezamagita, dar in acelasi timp nu mi-am dorit niciodata lucruri extravagante si in nici un caz raul cuiva. A fost mereu vorba de lucruri aparent simple, dar de care mi-era cateodata teama ca nu le voi obtine, precum terminarea facultatii, obtinerea unui job mai bun, marirea salariului sau a venitului meu etc. Iar cand voiam din tot sufletul sa castig un concurs, chiar asta se intampla.

 

In fine, nu va mai plictisesc cu povestile mele. Ideea e ca sunt sigura ca toti avem putina magie in noi, atata timp cat avem curajul de a fi buni cu cei din jurul nostru. Asadar, tineti minte aceste 3 cuvinte: #curaj, #bunatate, #magie. Ah, si mergeti sa vedeti Cinderella, ca am auzit ca va fi fain; filmul va avea premiera in Romania pe 13 martie. 😀

 

Lots of love,

Aleka Sarah. ♥

2 Comentarii

Spune-ti parerea

2 thoughts on “Curaj, bunatate si un strop de magie

 1. Iulia

  Postul tau mi-a amintit de urmatoarea glumita:

  parents: What do you want to be when you’re older?
  5 year old me: A vet.
  parents: What do you want to be when you’re older?
  11 year old me: Forensic anthropologist.
  parents: What do you want to be when you’re older?
  me now: I want to be a mermaid who lives in the Mediterranean and lures sailors to their deaths.

  #sieuvreausafiumagica :3

  Reply
 2. traian florentin

  Filmul este delicios. Ce sens au acele cuvinte: “Curaj, bunătate si un strop de magie”? Cu siguranță ele trebuie să capete un sens împreună, nu luate separat. Poți fi curajos într-o situație, bun în alta și să realizezi prezența unei forme de magie într-un colț al vieții tale, a unui miracol poate. Însă te întreb cititorule, dacă atunci când:” voi obtine, precum terminarea facultatii, obtinerea unui job mai bun, marirea salariului sau a venitului meu etc.” “eu sunt magica probabil datorita bunatatii mele, deoarece incerc sa fiu mereu amabila si sa fac fapte bune, unele datorita inteligentei lor, altele pentru ca pur si simplu sunt extrem de frumoase”, atunci când eforturile tale ori ale celor din jur s-au canalizat în direcția obținerii a ceva de natură personală, “curaj, bunatate și magie” au fost prezente împreună? Poate exista bunătate la un loc cu ambiția de a deveni sau a obține un rezultat personal, valabil pentru un cadru limitat (comunitar, național, familiar)? Concurența, lupta, subânțeleg un conflict de forțe și nu o asociere armonioasă a energiilor. Este magia defapt cumularea tuturor energiilor ce participă la un moment, a intensității atenției, a curajului tău de a privi realitatea, a distinge falsul din tine din jur; a te întreba frecvent: “Este bunătate acum, în cuvintele noastre, în faptele noastre?”

  Reply

Spune-ti parerea

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.